Az AccorHotels felgyorsítja átalakulását

Az AccorHotels felgyorsítja átalakulását

Az AccorHotels felgyorsítja a digitális tevékenységeit az AccorHotels.com disztribúciós platform online piactérré alakításával, mely nyitottá válik előre kiválogatott független szállodák számára.

Az AccorHotels felgyorsítja átalakulását

Ez a szolgáltatás fokozatosan lesz elérhető a szállodáknak 2015 június végétől az elsődleges célpiacokon, míg a vendégek 2015 júliusától férhetnek hozzá a szolgáltatáshoz. A cél, hogy idővel több mint 10.000 szálloda közül lehessen válogatni 300 kiemelt desztinációban világszerte, illetve  az AccorHotels.com-on elérhető szállodák száma a  háromszorosára bővüljön.

Ez a kezdeményezés a Csoport átalakulásának a része, mely 2013-ban kezdődött.

A független szállodák, melyek az AccorHotels.com platformon a Csoport márkáihoz tartozó szállodák mellett jelennek meg, egy kritériumrendszer alapján kerülnek kiválasztásra, melynek része a vendégektől kapott  értékelések. Az AccorHotels.com jelenleg is a vezető online szállodafoglaló platform számos piacon, többek között Franciaországban, Brazíliában, Ausztráliában és Németországban. Mindezek miatt egy komoly alternatívát nyújt a független szállodák számára egy kvalitatív disztribúciós csatornával, mely megfelel a speciális igényeiknek. Az új szolgáltatás transzparens megjelenítési szabályokat, vendégadatbázisukhoz való hozzáférést és versenyképes jutalékrendszert garantál.

A kezdeményezés kiegészíti a Csoport által áprilisban felvásárolt Fastbooking szolgáltatásait egy új B2B digitális szolgáltatáscsomaggal. Az AccorHotels egy széleskörű digitális és technikai megoldáscsomagot ajánl minden partnere számára erőteljesebb támogatás mellett, ezzel is garantálva számukra a jobb láthatóságot és a direkt online foglalások számának a növekedését.

Bevezetésének első két évében ez a kezdeményés egy további befektetést igényel, mely a 2014 októberében bejelentett digitális stratégiára forditott költség körülbelül 10%-át jelenti. Megtérülő hatása a harmadik évtől várható.

„A disztribúciós platformunk nyitott piactérré való átalakítása egy komoly kezdeményezés a Csoport számára és az üzleti modellünk és szakmánk egy új megközelítésének az eredménye. Az AccorHotels a hatékony digitális eszközeit a független szállodák szolgálatába állítja és egyben növeli a választási lehetőségeket a vendégei számára azzal, hogy új szállodákat és desztinációkat kínál. Egy megbízható, szelektív és átlátható független szolgáltatóvá válunk, tovább folytatva a Csoport 2013-ban megkezdett jelentős átalakulását. Ezeknek a kezdeményezéseknek és az új AccorHotels mobilalkalmazás elindításának a célja, hogy gazdagítsák a digitális ökoszisztémánk tartalmát és megerősítsék a szállodaiparban betöltött úttörő és éllovas pozíciónkat.” – nyilatkozta Sébastien Bazin, az AccorHotels elnök-vezérigazgatója

„A digitális stratégiánkkal, aminek a megvalósításának a közepén tartunk, a Fastbooking átvételével, mely lehetőséget ad számunkra, hogy élvonalbeli szolgáltatáscsomagot ajánljunk a szállodáknak, és most a piacterünk megnyitásával az AccorHotels megragadja a kezdeményezést, hogy a digitális élmény és szállodaüzemeltetői know-how kombinált eredményességét biztosítsa.” – tette hozzá Vivek Badrinath, az AccorHotels marketing, digitális, disztribúciós és információs rendszerekért felelős vezérigazgató-helyettese.

A Csoport mindemellett elindította a mobilalkalmazásának új verzióját. Az egyes márkák valamennyi mobilalkalmazása egyetlen applikációban lett összefogva, melyben megtalálható a Csoport összes szállodája és idén nyártól a foglalási platformon ajánlott független hotelek is elérhetőek lesznek. Az AccorHotels alkalmazás célja, hogy a mobilhasználók top 3 utazási alkalmazása között legyen és sokszínű élményt nyújtson a vendégek utazásának valamennyi fázisában, például az alábbi funkciókkal:

  • Tartózkodást megelőző és az utazás előkészítését segítő funkció: olyan információk tárolása, mint repülő- vagy vonatjegyek, a Welcome by Le Club AccorHotels keretén belüli e-check-in / gyors check-out szolgáltatás és az aktuális foglalások összefoglalójának a megjelenítése
  • Tartózkodás ideje alatt: hozzáférés a digital press szolgáltatáshoz, city guide-ok (július elejétől elérhető) és egyéb szolgáltatások, melyek fokozatosan lesznek elérhetőek, például taxifoglalás és room service megrendelése
  • Tartózkodást követően: hűségprogrammal kapcsolatos információk nyomonkövetése

Az AccorHotels alkalmazást három hetente frissítik, ami egy fenntartható ütemben biztosítja az állandó fejlődést és tartalmi gazdagodást.