Ebben is első a Kempinski

A Kempinski Hotel Corvinus a magyar luxushotel-piacon és a helyi idegenforgalomban is úttörő szerepet vállalt azzal, hogy megrendelte az első nyilvános elektromos töltőállomást Magyarországon. Az új töltőállomásokat 2011. október 20-tól bárki használhatja, aki elektromos járművel – e-autóval, e-robogóval és e-kerékpárral -, járja az utakat. A szálloda partnerként az E.ON- t nyerte meg.

 

{module 221}

A töltőállomások megnyitása a Kempinski Hotel Corvinus hosszútávú fenntarthatósági stratégiájának fontos eleme és gazdagítja a szálloda környezetbarát szolgáltatásainak körét. A környezettudatosság a hotel társadalmi felelősségvállalási programjának meghatározó része, ezért is volt természetes, hogy támogatja az új energiák felhasználását. Hasonló projekteket felkarolva szeretné bizonyítani, hogy az 5-csillagos luxus fogalma napjainkban összefonódik a fenntarthatóság és a környezetvédelem eszméjével.

Az elektromos járművek tulajdonosai két töltőt használhatnak a szálloda előtt és hármat a hotel mélygarázsában. A kinti töltők gyorsabb feltöltést tesznek lehetővé, a garázsban normál sebességű töltők állnak rendelkezésre. A Kempinski Hotel Corvinus a szolgáltatást egyaránt nyújtja a szállóvendégeknek és a szélesebb közönségnek.
A Kempinski Hotel Corvinus Budapest gyorsan adaptálja a legújabb technológiákat, amelyek nem csak a szállóvendégeknek, hanem a szélesebb társadalmi rétegek számára is magasabb életszínvonalat tesznek lehetővé.

A hotel törekvései, hogy mindig a legkorszerűbb színvonalat képviselje szolgáltatásaiban, harmonizál az E.ON stratégiájával. A hálózat kiépítésekor turisztikai szempontokat is figyelembe vesz a vállalat, ugyanis az e-autók néhány órás töltési ideje ideális alkalmat biztosíthat az utazóknak városnézésre – ezáltal segítve a hazai vendéglátást, idegenforgalmat.

Emile Bootsma, a szálloda igazgatója az átadáskor elmondta: „Örülünk, hogy ismét elsők lehetünk valamiben a szállodapiacon, különös tekintettel a Kempinski Hotel fennállásának közelgő 20. évfordulójára. Célunk olyan projektek megvalósítása, amelyek segítségével a világ fejlődésével lépést tarthatunk.”

{module 221}