Megújult és kibővült a Corvin Hotel Budapest

Értékőrzés, értékteremtés a Ferencvárosban

Bár a IX. kerület mindig is határos volt az V. kerülettel, 20 éve még senki nem gondolta volna, hogy a Belváros mára „kiköltözik” a Ferencvárosba.

Értékőrzés, értékteremtés a Ferencvárosban

A városrész sikeres rehabilitációjának köszönhetően nem csupán az egyes épületeket rekonstruálták, hanem a köztük található területen nagy, összefüggő zöldfelületeket, belső kerteket alakítottak ki. A kerület egy sor nevezetes létesítménnyel gazdagodott. Többek között itt található a MÜPA, BMC, Bálna, Corvinus Egyetem, MTA és SOTE új épülete, Holokauszt Emlékközpont, Concerto Zeneház, Trafó, FTC új stadionja és múzeuma, Nemzeti Színház, József Attila Emlékhely. A ferencvárosi tömb-rehabilitáció kiérdemelte a legrangosabb nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíj pályázat, a FIABCI Prix d’Excellence 2016. évi nagydíját.

A kerületben a sok látnivaló mellett egyre több nívós szálláshely is kiépült. Ezek közül a legrégebbi a Corvin Hotel Budapest és a mellette lévő Hotel Sissi. 2015. november elején a Corvin bezárta kapuját, és alig 9 hónap alatt kompletten felújították.  Nem csak a szobák újultak meg, egy százszemélyes rendezvényteremmel is bővült az épület, és a két szálloda összenyitásra került. Az építkezés ideje alatt zökkenőmentesen üzemelt a Sissi szálloda, amely immár szintén a közös Corvin Hotel Budapest néven fogadja a vendégeket. A felújított szálloda érdekessége, hogy a két korábbi épület a földszinten és a garázs szinten kapcsolódik, a szobák két különálló szárnyban helyezkednek el. A Corvin szárny szobáit négycsillagos sztenderdek szerint alakították ki, a Sissi szárny szobái 3 csillagosak. Mindkét szárny vendégei élvezhetik a korszerűen felújított közösségi tereket, az éttermet, konferenciatermet, belső kertet, mélygarázst és parkolót. A szálloda az ITH cégcsoport tagja. A cégcsoporthoz tartozik a Hotel Bakony, és egy osztrák vendégház, a Villa Luef is.