Mercure Pozsonyban

Mercure Bratislava CentrumAz Accor a világ legnagyobb hotelüzemeltetője, európai piacvezető e területen, 90 országban van jelen, 4100 szállodával, csaknem 500 ezer szobával – s most nagyot lépett előre, megnyitotta első 4 csillagos Mercure szállodáját a Szlovák piacon. A Mercure Bratislava Centrum, az új, négycsillagos pozsonyi szálloda október 1-jén fogadta első vendégeit. A ház 175 egyedi, pop-art stílusú, „qeen size”, vagy „twin” szobával várja vendégeit.

Antoine Guego, a magyarországi és szlovákiai szállodák vezérigazgatója mondta a megnyitón: „Az hogy a Mercure márkát egy ilyen gyönyörű szállodával vezettük be fontos lépés az Accor szlovákiai jelenléte szempontjából. Ez a hotel a XXI. század utazója számára készült.”

Építészeti koncepciójának központi eleme az átláthatóság. Az egyedi formatervű bár és étterem tervezésénél a nyitott terek elképzelése volt a vezérmotívum. A lágy világítás és a fényes színek pop-artos külsőt kölcsönöznek a környezetnek.

A Mercure hálózat sajátos stílusa és szolgáltatási rendszerének egyedi felépítése széles körben elismert.

Mercure Bratislava CentrumMindegyik szobában rendelkezésre állnak a kávé, tea készítéséhez szükséges eszközök, valamint a vezeték nélküli (WiFi) kapcsolat. A Privilege szobát választó vendégek naponta válogathatnak a friss nemzetközi sajtóból és a kívánt újságot egy csésze ízletes brazil kávé mellett olvashatják el. A szálloda hét konferenciatermet is kínál, amelyek közül a legnagyobb 120 személy befogadására is alkalmas.
A Mercure Bratislava Centrum kulináris kalandokat is kínál. Ladislav Olcsváry a szálloda igazgatója egyedi koncepcióval állt elő: „Szeretnénk bemutatni, egyben minél nemzetközibbé tenni a hagyományos szlovák konyhát. A korszerű felépítésű étterembe a séf által felszolgált menü éppúgy tartalmaz hagyományos helyi fogásokat, mint friss ízeket a világ minden tájáról. Ezenkívül a nagy gondossággal kiválasztott finom szlovák borokkal kényeztetjük vendégeinket Grands Vins Mercure választékból.”

Az Accor csoporton belül a Mercure márka már több mint 35 éve példázza a vendéglátói szakértelmet és a személyre szabott szolgáltatások egységét. Ennek új zászlóshajója a Mercure Bratislava Centrum.