Évzáró szakmai rendezvény a Dél-Alföldön

December 10-én, Kecskeméten tartotta a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága az évzáró szakmai rendezvényét, A tartalmas programot a házigazda Kecskemét alpolgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia köszöntője nyitotta, majd az MT Zrt. stratégiai és marketing igazgatója, Maráczi Gábor a társaság 2013. évi marketingtervéről, a Dél-alföldi RMI igazgatója, Katona Ilona az idei év eredményeiről számolt be.

Szeged, Dóm tér

 

Az évzárón a régió hat kiemelt turisztikai projektjének fejlesztését mutatták be: a gyulai Almássy-kastélyét, a CsabaParkét, a Békéscsabai Kolbászfesztiválét, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkét, a szegedi Dómét, a Bajai Halfőző Fesztiválét, valamint a Magyar Zarándokút dél-alföldi szakaszáét. (Előadók: Dr. Görgényi Ernő, Opauszki Zoltán, Sánta János, Deli Beatrix, Rádóczi Valéria, Bócsa Barnabás, Rideg László)

Dr. Bozzay Andrásné, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari főosztályának munkatársa a 2013. évi EDEN pályázatról tartott előadást. A kiírás ezúttal az akadálymentes desztinációkról szól. A rendezvény végén a Dél-alföldi RMI munkatársai megköszönték a távozó Gulyás Péter regionális marketingigazgató munkáját, aki beszédében kiemelte a partnerekkel megvalósított jó együttműködést. A partnereket a kunszállási Polyák Borászat borkóstolóra invitálta a nap végén.

A 2012. január-októberi időszakban a dél-alföldi régió kereskedelmi szálláshelyein az összes vendégéjszakák száma 4,2%-os, belföldi vendégéjszakák száma 3,1%-os, a külföldi vendégéjszakák száma pedig 7,1%-os növekedést mutat az előző év azonos időszakához képest. Dél-alföldi régió vonatkozásában kiemelt küldő piacok számítanak a közeli országok, ahol hangsúlyos marketingtevékenységet folytat az MT Zrt. Szerb vendégek közel 80%-kal több vendégéjszakát töltöttek el az év első 10 hónapjában a régió kereskedelmi szálláshelyein.