Személyi hírek 2012.12.20.

GSZT szakújság

A Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének elnökségében is dolgozó Szűcs Áron a bécsi Ritz-Carlton Viennaban lett a Concierge munkatársa, ezt megelőzően a Boscolo Budapest Chief Concierge pozícióját töltötte be.

GSZT szakújság

A Symbol-t elhagyva a Buddha-Bar rendezvényigazgatójaként dolgozik tovább Bosznai Károly.

 

***

A Lions Garden Hotel új éttermi igazgatója Muszta Csaba.

***

A karcagi Bio Hotel Nimród új igazgatója Hubainé Tóth Krisztina, aki Varga Zsoltot váltotta ebben a beosztásban.

Varga Zsolt a jövőben a Thermal Hotel Balmaz szállodaigazgatójaként folytatja.

***

A MSZÉSZ tavaszi közgyűlésének is helyt adó – jövő  tavasszal nyíló – Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont értékesítési igazgatójának Juszkó Anitát nevezték ki.

***

Decembertől új igazgatója van a szilvásváradi La Contessa Kastélyhotel és Rendezvényközpontnak Bánhegyi Péter személyében.

***

Megvált a budapesti Soho Boutique igazgatói állásától Héni Zsolt, aki nyitás óta töltötte be ezt a pozíciót. 

***

Apaczeller Krisztina a Békében

2013. januárjától nyugdíjba vonul Szednicsek János a Radisson Blu Béke értékesítési és marketingigazgatója. Utódja Apaczeller Krisztina.

***

Az elmúlt napokban nyitott egykori Hotel Nemzeti, ma Hotel Nemzeti Budapest Mgallery szálló igazgatójává Vaszily Editet nevezték ki, aki londoni munkavállalásból érkezett haza.

***

Több mint 4 éven keresztül a sárvári Spirit Hotel élén szállodaigazgatóként dolgozott Alfred Hackl megvált pozíciójától, a jövőben Kínában folytatja munkáját.

A szálloda új igazgatója Lamperth Judit, aki a Naturmed Hotel Carbona-ból érkezett.

***

69 éves korában elhunyt Méhesfalvi Csaba. A szakember a szakmát 1961-ben, a Gellért Szállodában kezdte felszolgáló-, majd portástanulóként. 1970-től 1979-ig a HungarHotels központjában értékesítési előadóként külföldi szállodaláncokkal épített kapcsolatot és gasztronómiai heteket szervezett. 1979-től 1982-ig az Astoria Szálloda, majd az újonnan nyíló Hyatt Szálloda igazgatóhelyettese volt.

1992. december 15-én, azaz húsz évvel ezelőtt, salzburgi kiküldetésből hazatérve vette át a Flamenco Szálloda irányítását. Később igazgatója volt a Margitszigeti

Szállodáknak (ő készítette elő a Thermal Hotel felújítását), a Best Western Hotel Hungariának, majd a Hilton Budapestnek is. Aktív pályája lezárásaként, már mint nyugdíjas, ő nyitotta meg az egerszalóki Saliris Resort Spa Hotelt.

Széleskörű műveltségének, a zene, az irodalom és a képzőművészet iránti fogékonyságának köszönhetően kiváló stílusa volt. S mi több, mindenütt, ahol megfordult, stílust teremtett maga körül, fizikai és szellemi értelemben is.

Azt vallotta, hogy ha igényesebb környezetet teremtünk a személyzet részére (is), akkor a személyzet maga is igényesebb lesz, és ezáltal alkalmasabb lesz a vendégek igényeinek kielégítésére. Volt olyan szálloda, ahol ennek jegyében a hosszú és unalmas személyzeti folyosókat impresszionista képek igényesen keretezett reprodukcióival dekoráltatta ki.

Az irányítása alatt dolgozó vezetőit és beosztott munkatársait is mindig partnernek tekintette a közös cél, a vendégek elégedettségének elérésében.

Mindig kutatta az új megoldásokban rejlő  lehetőségeket. A változást és a változtatást a fejlődés motorjának tartotta.

Tapasztalata, műveltsége és széles körű  vezetési ismeretei masszív alapjait adták kifinomult emberismeretének és pedagógiai érzékének. Ebből fakadóan számtalan fiatal szakembert, gyakran főiskolai hallgatókat, pályakezdőket karolt fel, akik aztán támogatásának, türelmes, ugyanakkor kritikus iránymutatásainak köszönhetően sikeres szakemberekké, vezetőkké váltak.

Bölcsessége, stílusa, emberszeretete hiányozni fog mindenkinek, akinek megadatott, hogy ismerhette Csabát.