Húsvéti hagyományokról forgatott az osztrák ORF Magyarországon

A Magyar Turizmus Zrt. meghívására Ausztria leghallgatottabb kulturális rádióadójának –közszolgálati ORF Ö1 adó – riportere a húsvéti ünnepek előtt hazánkban forgatott.

a húsvéti ünnepek előtt hazánkban forgatott

Az ismert irodalomkritikus és esszéíró hírében is álló Cornelius Hell magyarországi tartózkodása alatt a szentendrei Skanzenben összeállítást készített az élő magyarhúsvéti hagyományokról. A riport múlt vasárnap került adásba az Ö1 Ambiente című műsorban, melynek köszönhetően több százezer, a kulturális turizmusra nyitott hallgató szerzett információt az egyedi magyarországi húsvéti hagyományokról és programlehetőségekről.

Az MT Zrt. marketingterve Ausztriát a B2C piacokközé sorolja, ahol a beutazóforgalom további növelése érdekében kiemelt szerepet kap a nagyközönségi kommunikáció. A Magyar Turizmus Zrt. meghívására átlagosan másfél hetente folyamatosan érkeznek osztrák újságírók hazánkba, hogy jó hírét vigyék turisztikai szolgáltatásainknak, kulturális értékeinknek. Az elmúlt évben turisztikai céllal Ausztriából érkezett hozzánk a legtöbb, mintegy 3 millió látogató.

Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról és a tervezett akciókról további infók itt.