Ingyenes parkolás turistabuszoknak Budapesten

Ingyenes parkolás turistabuszoknak BudapestenEgy évek óta húzódó probléma megoldására kerülhet sor most a Fővárosi Önkormányzat és szervezetei jóvoltából. A BTSZK Nonprofit Kft. Első Budapestinfo Nap elnevezésű konferenciáján is felmerült a turistabuszokhoz kötődő parkolási rend kialakításának igénye, melyet, a BTSZK a többi problémával egyetemben, fölvetett – és folyamatosan fölvet – a megfelelő platformokon és szervezeteknél, ezzel is elősegítve a turisztikai vállalkozások és a fővárosi cégek közötti gördülékenyebb kommunikációt. A rendezvény fórumán mind a Budapesti Közlekedési Központ, mind a Fővárosi Közterület-felügyelet oldaláról megerősítést nyert az az ígéret, miszerint a probléma megoldása folyamatban van, ismerik ezt az áldatlan állapotot, és hamarosan több lépésben, fognak rá megoldással szolgálni.

{module 221}

Az első lépés, egy, az egyik legnépszerűbb turistabusz-megállási ponton létesített buszparkoló megvalósítása, melyet hétfőtől (július 25.) nyit meg a Fővárosi Önkormányzat, a BKK és a Parking Kft. a Fővárosi Közterület-felügyelet bevonásával az Olof Palme sétány, a Műcsarnok és a Dózsa György út közötti területen. Ez a lehetőség biztonságos, kényelmes várakozást biztosít a turistabuszok számára, egyenlően szolgálja a turisták, a buszok és a közterületek érdekét, és megteremtheti a harmóniát a szereplők között. A parkoló egyelőre kísérleti jelleggel, ideiglenesen nyitja meg kapuit, ezalatt az idő alatt a Parking Kft. munkatársai fölmérik a lehetőségeket és az igényeket, melyek segítségével kialakítják a végső rendszert. A Parking Kft. rendelkezik mindazon tapasztalattal, amely a parkoló üzemeletetéshez szükséges, hiszen a Fővárosi Önkormányzat valamennyi parkolóját ez a cég működteti hosszú évek óta.

A parkoló be- és a kihajtási pontja egyaránt az Olof Palme sétány felé esik. A behajtás a Műjégpálya felől az Olof Palme sétányról jobbra vagy a Dózsa György út felől az Olof Palme sétányra balra nagy ívben kanyarodva és onnan balra fordulva lehetséges. A kihajtás az Olof Palme sétányra jobbra kanyarodva a Dózsa György út felé történhet, ahonnan jobbra a Hősök tere felé és balra az Ajtósi Dürer sor felé is ki lehet kanyarodni a Dózsa György útra. A parkolót éjjel-nappal igénybe lehet venni parkolásra, várakozásra, hosszabb időre is. Az Olof Palme sétány Műjégpálya felé eső részén viszont a buszok kizárólag az utasok le- és felszállási céljára állhatnak meg. A parkoló bejáratához közel továbbá illemhelyiség és vizesblokk is található, amely Európai Uniós támogatásból létesült nemrégiben, és minimális térítési díj ellenében vehető igénybe.

{module 221}