A legnépszerűbb nudista strandok Magyarországon

Naturista Oázis Kemping és Szabadidőközpont, Délegyháza

A meztelen fürdőzés szerelmesei nem csak a határokon túl találhatják meg az igényes, számukra kialakított strandokat. Nyáron a legkedveltebb időtöltés a vízparti szórakozás, hiszen a kánikula ilyen környezetben a legelviselhetőbb, azonban vannak, akik a kikapcsolódás extrémebb formáját kedvelik, hiszen számukra az önfeledtséget a fürdőruha elhagyása jelenti.

Sok strandnak vannak kisebb, elkülönített területei, ahol lehetőség van a természetesség híveinek a kíváncsi tekintetektől távol pihenni. Ha a fürdőzés számodra is egyet jelent a meztelenséggel, hazánkban is találhatsz kifejezetten hasonló érdeklődésűek számára működtetett strandokat, melyek méretük és kialakításuk révén szinte minden igényt kielégítenek.

Íme, a legnépszerűbb hazai nudista fürdőhelyek

A legrégebbi: délegyházi Naturista Oázis

A délegyházi tavak Pest megye legnagyobb tórendszereként funkcionálnak Budapesttől 27 kilométerre. A nudisták számára megfelelő területet az ötödik tó környékén alakították ki még 1983-ban.

A Magyar Naturisták Egyesülete által működtetett 23 hektáros üdülőtelepet évszaktól függetlenül igénybe veheted, hiszen nagyon sokan második otthonuknak tekintik, és szabadidejük döntő részét ebben a kellemes környezetben töltik, ami az elmúlt években már a külföldi vendégek körében is kedvelt úti céllá vált.

A telep felszereltsége biztosítja a kényelmet, és a tó környezetének változatossága is igazi természeti élményben részesíthet, ha egy forró hétvégén idelátogatsz.

A vendégek szórakozását több sportpálya és horgászatra alkalmas terület biztosítja, emellett újabbnál újabb programokkal, vetélkedőkkel és hétvégi diszkóval kívánnak a vendégek változatos kikapcsolódásához hozzájárulni.

Egy nemzetközi hely: balatonberényi Naturista Strand és Kemping

Ha leginkább a Balatont preferálod a fürdőzés során, itt is megtalálhatod a minden igényt kielégítő strandot a több mint 20 éves múltra visszatekintő központ formájában, melyet egy Naturista Világtalálkozó keretein belül nyitottak meg. Az eseménnyel a nemzetközi sajtó is foglalkozott, ezért a külföldiek körében is ismertté vált a strand.

Ha csak egyetlen nap erejéig engedheted meg magadnak a vízparti kikapcsolódást, lehetőséged van kizárólag a strand igénybe vételére, mely hamisítatlan balatoni élményeket nyújt számodra, emellett vízijármű-kölcsönző és egy minden igényt kielégítő szolgáltatósor áll a rendelkezésedre. A strand működtetői különösen nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy higiénikus feltételek várják a vendégeket.

A teljesen felszerelt, közösségi helyiséggel is rendelkező kempinget sátorral vagy lakókocsival is igénybe veheted, ugyanakkor apartman vagy szoba bérlésére is lehetőséged van.

Egy sportos helyszín: Sziksósfürdő, Szeged

A sziksósfürdői Naturista Strand és Kemping egy öthektáros, parkosított területen áll a vendégek rendelkezésére. A működtetők a változatos kiszolgálóegységek és vendégfogadó lehetőségek mellett különlegességekkel is szolgálnak, ha országunk déli területén szeretnél néhány napot eltölteni.

Ha a vízparton megejtett órákat leginkább sporttal szereted elütni, itt a röplabdapályától kezdve a pingpong-asztalokon át akár a lengőtekét vagy a lábteniszpályát is használatba veheted. Az üdülőcentrum wellness-részleggel is gyarapodott, így az átmozgató sport után a jakuzziban, az infra- vagy hagyományos szaunában pihentetheted testedet.

Femina.hu
fotó: Naturista Oázis Kemping és Szabadidőközpont facebook