Osztrákok, tél, Budapest

A Magyar Turizmus Zrt. az osztrák piacon a következő hónapokban 100 ezer euró értékű média-megjelenéssel és PR-tevékenységgel népszerűsíti a Budapest vendégforgalmát élénkítő téli turisztikai kampányt.

Osztrákok, tél, Budapest

Az akció felütéseként a Szépművészeti Múzeum és az MT Zrt. összefogásának köszönhetően idén novemberben ismét közös köztéri kampányt bonyolítanak le Bécs belvárosában. A kültéri kampány keretében Bécs 42 kiemelt forgalmú pontján citylight plakátok népszerűsítik a Budapesten látható nagyszabású, Caravaggiótól Canalettóig című kiállítást, illetve a téli turisztikai forgalomélénkítő Budapest-kampány üzenetét.

Az osztrákok értő és igényes „kultúra-fogyasztók”: az Ausztriából érkező turisták utazási motivációi között a „kultúra és városlátogatás” kategória 19 százalékos részesedéssel szerepel a Statistik Austria felmérése szerint. A korábbi évek tapasztalatai alapján az osztrákok igen nyitottak a kulturális attrakciókra, s örömmel utaznak akár több órát is egy jelentős képzőművészeti tárlat meglátogatása érdekében. Az elmúlt években éppen ezért a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Turizmus Zrt. Ferdinard Hodler, Gustave Moreau életművét, az itáliai reneszánsz festészet alkotásait felvonultató Botticellitől Tizianóig című kiállítást, illetve legutóbb a Cézanne festészetét bemutató átfogó tárlatot közösen népszerűsítette az osztrák fővárosban.

Az MT Zrt. az osztrák piacon tucatnyi akcióval készül Budapest téli vendégforgalmának élénkítésére. Az elkövetkezendő időszakban számos online, print és kültéri médiában megjelenő tudósítás, nyereményjáték és hirdetés hívja majd fel az osztrákok figyelmét arra, hogy az idén nyolcadik alkalommal megszervezett BWI-kampány keretében grátisz vendégéjszakához és ingyenes fürdőbelépőhöz juthatnak, ha Budapesten foglalnak szállást. Az idén először Bécsben megrendezendő Fridge fesztivál résztvevői óriáskivetítőkön látható kisfilmben kapnak invitálást a téli Budapestre. Ausztria legnagyobb pályaudvarain (Salzburg, Linz, St Pölten, Bécs) januárban hat héten keresztül lesznek láthatóak a digitális reklámszpotok, amelyek üzenetei 10 millió (!) kontaktust generálnak. Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) és az MT Zrt. összefogásának köszönhetően valamennyi Ausztriában közlekedő vonat fedélzeti magazinjában folyamatos programtippek és ajánlók népszerűsítik Magyarország és a főváros téli turisztikai kínálatát. Jövő év elején Ausztria turisztikai vezér-bloggere mártózik meg a budapesti termálfürdőkben, hogy megtapasztalja: a téli fáradtság és hideg elleni legjobb ellenszer Budapesten található. Természetesen az osztrák szakmai lapok, valamint a jelentősebb életmód- és turisztikai magazinok is mind-mind foglalkoznak majd a téli Budapesttel és az aktuális forgalomélénkítő kampánnyal.

A budapesti turisztikai szakma és az MT Zrt. együttműködésében megvalósuló Budapest Winter Invitation kampány várhatóan 8-10 ezer pótlólagos osztrák vendégéjszakát, s több mint negyedmilliárd forintos addicionális forgalmat generál a budapesti szálláshelyeken a téli hónapok során.