Pedagógusok a Tisza-tavi régióban

A Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatósága – a május 4-5-i sikeres pedagógus tanulmányút folytatásaként – május 18-19-én kereken 40 pedagógusnak mutatta be a régió azon szálláshelyeit, szolgáltatóit, turisztikai attrakcióit, melyek kifejezetten diákcsoportok fogadására, táboroztatására alkalmasak, illetve amelyek speciális programlehetőségeket kínálnak diákok részére – mind aktív kikapcsolódási, mind oktatási céllal.

 

{module 221}

A kétnapos tanulmányút az érintett szolgáltatók összefogásával, felajánlásaival valósult meg, a Tisza-tavi RMI szervezésében, koordinálásában és kíséretével.
A tanulmányúton részt vevő 40 pedagógus Budapest, Balassagyarmat, Debrecen, Dunakeszi, Eger, Jászberény, Miskolc, Salgótarján, Székesfehérvár, Szentkirályszabadja, és Szolnok városából érkezett. 

Az első nap programja a Szőlőszem Szórakoztató és Egészségfarm megtekintésével kezdődött, mely egy valódi oázis a pusztában, csoportok elhelyezésére alkalmas apartmanokkal, nagy közösségi helyiséggel, játszótérrel, medencével, lovak, kerékpárok, quadok, kézműves foglalkozások biztosításával diákoknak, az év bármely szakában.

A Szőlőszem farmról a résztvevők átkerékpároztak Tiszafüredre, megtapasztalva a síkvidéki kerékpározás előnyeit és a gátról kínálkozó csodálatos panorámát, majd komppal átkeltek a Robin KalandSzigetre, Magyarország legújabb és legnagyobb, legtöbb attrakciót magába foglaló kalandparkjába, mely közel 20 hektár területű ártéri szigeten helyezkedik el, különböző korosztályoknak megfelelő programelemekkel.

Ezt követően megtekintették a poroszlói Fűzfa Pihenőparkot, a Tisza-tó egyik legnagyobb turisztikai komplexumát, mely gyermekek számára elsősorban faházas elhelyezéssel, kikötővel, kerékpárparkkal, saját külső és belső medencével, közösségi helyiségekkel közvetlenül a tó partján várja a diákok csoportjait. Az első nap utolsó állomásaként és szálláshelyként Erdőtelekre, a Pintér Tanyára érkeztek meg, mely komplexum erdei iskolákra, táborokra kiválóan alkalmas, több csoport akár egyidejű elhelyezésével, étkeztetésével egész évben, valamint medencével, horgász tóval, hatalmas zöldterülettel várja vendégeit. 

Másnap Erdőtelekről Sarudra utaztak, ahol az Eurostrand Kemping és Ifjúsági Tábort tekintették meg, mely a Tisza-tó legnagyobb ifjúsági kempingje, saját stranddal, vízi eszköz kölcsönzővel, kenu és kerékpárparkkal és 3-7 napos kidolgozott tábori programokkal rendelkezik, minden csoporthoz saját animátorral. Sarudról a résztvevők áthajókáztak Poroszlóra, a Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény kikötőjébe. A bő egyórás hajókázás során ízelítőt kaptak a Tisza-tó varázslatos vízi világából. A Tisza-tavi Vízi Sétány 1500 méter hosszúságú pallóútját végigjárva, a tanulmányút utolsó állomásaként és egyben megkoronázásaként megtekintették a Tisza-tavi Ökocentrum látogatóközpontot és témaparkot mint a Tisza-tavi régió legújabb attrakcióját és egyben legnagyobb turisztikai attrakciós beruházását. A Tisza-tavi Ökocentrum 2012. április 28-án nyitotta meg kapuit az idelátogatók előtt, mely intézmény az egész Tisza-völgy élővilágát hivatott bemutatni, továbbá itt található meg Európa legnagyobb édesvízi akváriuma.

A sikeres kezdeményezés és szolgáltatói összefogás kapcsán megvalósult két májusi pedagógus tanulmányút folytatására tervezetten ősszel kerül sor, további pedagógusok részvételével országszerte, melyről bővebb információ elérhető lesz a www.tiszato.itthon.hu régiós honlapon!

{module 221}