TDM Mezőkövesden

A Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület 45 millió Ft támogatást nyert el az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében „Matyó vendégszeretet” – Mezőkövesdi Helyi TDM kialakítása című pályázatával. A projektelemek megvalósításának sora 2010. júliusában vette kezdetét. A nyári időszakban animációs szórakoztató, sport programok várták a fürdőben és az üdülőterületen a vendégeket, továbbá szezonális információs pont is működött a Zsóry-fürdő főbejáratánál.

Szeptemberben megújultak a belvárosi Tourinform iroda informatikai eszközei, melyek segítségével hatékonyabbá vált a napi munka és a vendégek kiszolgálása. Beszerzésre került továbbá 10 elárusító faház, melyeket a nyári animációs programokon kívül helyi nagyrendezvényeken is jól lehet majd használni. A házakkal egy időben egy fa pavilon is érkezett, mely tavasszal kerül felállításra az üdülőterületen és zenepavilonként funkcionál majd.

Az egyesület internetes kampányt is folytat a Vendégváró portálon. November-december hónapban a fürdő, a város vonzerői és a szolgáltatók kedvezményes ajánlatai kerülnek promótálásra több alkalommal PR cikk, hírlevél illetve heti ajánló formájában. December 15-én zárul az 1 hónapig tartó nyereményjáték, ahol a játékosok közt hétvégi pihenéseket, valamint páros fürdőbelépőket sorsolnak ki.

A nyertes EU-s pályázatának köszönhetően Mezőkövesd turisztikai infrastruktúrája, kínálata jelentősen megújul az elkövetkező években.