Ünnepeljünk együtt!

Ismét közeledik szeptember 27-e a Turizmus Világnapja, amikor az egész világon együtt ünneplik a turizmust és mindazt, amit az utazásnak köszönhetünk.

Turizmus Világnapja 2013

A Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére, a turizmusban dolgozók és a turisták 2011-ben ünnepelték meg hazánkban első alkalommal a Turizmus Világnapját. Az MT Zrt. idén is nagyszabású vendégbarát akciót hirdet a világnaphoz kapcsolódóan. Az ENSZ Turisztikai Világszervezete az esemény központi témájaként a turizmus és a víz kapcsolatát jelölte meg. Az idei mottó: „Tourism & Water: Protecting our Common Future”. A Turizmus Világnap keretében az MT Zrt. ezúttal is a turisztikai szakma és a hazai lakosság figyelmét kívánja felhívni a vendégbarát viselkedés jelentőségére, a folyamatos szemléletformálás szükségességére. Az akcióval továbbá tudatosítani kívánják a szervezők, hogy a turizmus milyen fontos szerepet tölt be a magyar gazdaságban. Az idei Turizmus Világnap sikeréhez a szakmai partnerek saját maguk által kitalált – lehetőség szerint a vízhez is kapcsolódó –vendégbarát aktivitással járulhatnak hozzá.

Fogjunk össze ismét, és ünnepeljük idén is együtt a Turizmus Világnapját!

Egy kedves mosoly, néhány kedves szó, az előzékeny és segítőkész magatartás nem pénz kérdése.

A Magyar Turizmus Zrt. széles körű szakmai összefogást hirdet annak érdekében, hogy legyen a Turizmus Világnapja (szeptember 27-e) minden évben az a nap, amikor kiemelt figyelemben részesítjük a belföldi és külföldi vendégeinket. Lepjük meg őket egy-egy apró figyelmességgel, kedves köszöntő felirattal, vagy bármi egyéb akcióval, ami arról szól, hogy ő a mi vendégünk, mi szívesen látjuk és mindent megteszünk azért, hogy jól érezze magát nálunk. Idén, szeptember 27-én kívül szeptember 28-ára és 29-ére, tehát a kapcsolódó hétvégére is kiterjeszthetik akciójukat a belföldi turizmusban érintett szolgáltatók.

A Magyar Turizmus Zrt. közönségakciót szervez szeptember 27-ére, amelynek keretében a társaság munkatársai Budapest több kiemelt turisztikai központjában csokoládékat, kitűzőket, más apró ajándékokat és – az idei Turizmus Világnap szimbólumaként – vizet osztogatnak a turistáknak.

A harmadik Turizmus Világnap akcióhoz a turisztikai szolgáltatók is csatlakozhatnak a saját maguk által kitalált aktivitással. A turizmusvilagnap@itthon.hu címre, szeptember 16-ig várjuk a turisztikai szolgáltatók és programgazdák ötleteit arra vonatkozóan, hogy ki milyen, külön erre az akcióra kitalált – lehetőség szerint a vízhez is kötődő – kedvességgel, figyelmességgel, apró ajándékkal lepné meg vendégeit az idei Turizmus Világnap alkalmából. A szolgáltatók által megküldött akciókat, figyelmességeket és kreatív ötleteket az MT Zrt. saját weboldalain és facebook oldalain is megjelenteti és folyamatosan népszerűsíti. A legeredetibb, legszellemesebb, legkreatívabb ötleteket a Magyar Turizmus Zrt. külön is megemlíti a Turizmus Világnap alkalmából szeptemberben tartandó sajtótájékoztatóján.

Ne feledje: idén a víz és a turizmus kapcsolata áll a középpontban, ezért minél több, vízzel kapcsolatos ötletet várunk!

Az esemény rávilágít arra, hogy a turizmus egyik legfontosabb eszköze és forrása is a víz. Évente milliók utaznak világszerte azért, hogy élvezzék a víz melletti desztinációk szolgáltatásait. A víz azonban nem csak eszköz, hanem a turizmus egyik legfontosabb forrása is, ami nélkül nem működhet semmilyen turisztikai infrastruktúra. A világ egyik legnagyobb gazdasági ágazatának, a turizmusnak ezért vezető szerepet kell vállalnia abban, hogy ösztönözze a megfelelő vízmenedzsment megoldások használatát. A Turisztikai Világszervezet a turisták számára is ajánlásokat fogalmazott meg a környezettudatos magatartás ösztönzése érdekében.