Utazz kutyával – a Balaton régióban is

Utazz kutyával – a Balaton régióban is

A Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága az Utazz Kutyával! kampány előkészítése során a régió Tourinform irodáinak adatbázisára alapozva felmérte a kutyákat fogadó, illetve a kutyabarát szálláshelyek számát, az eredmény az egész Balaton régiót tekintve meghaladja a százat. A kampányhoz nyeremény felajánlással két zalakarosi szálláshely is csatlakozott.

Utazz kutyával – a Balaton régióban is

Jó tudni, hogy ha a Balatonon nem is, de a Balatonnál azért lehet kutyát fürdetni – a tihanyi Belső-tónál jelöltek ki kutyás strandot. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb kempingbe be lehet vinni a kutyákat, és vannak olyan egységek, ahol kutyazuhany áll a négylábúak rendelkezésére, például Siófokon, Vonyarcvashegyen vagy Révfülöpön.

Kutyával pihenni, nyaralni ma már nem ütközik nehézségbe – a Balaton régióban sem. A régió, adottságainál fogva leginkább a tavaszi és az őszi szezonban ideális a kutyatartó turisták számára, hiszen köszönhetően a változatos természeti környezetnek és az aktív programlehetőségeknek, valamint a szélsőséges melegtől mentes időjárásnak, kényelmes és pihentető üdülést biztosítanak a régió állat-, és kutyabarát szálláshelyei ezekben az időszakokban. Van olyan szálláshely, ahol kutyabarát csomag is foglalható. Kutyákkal utazva a „kötelező” séta mellett kiváló program lehet a túrázás, a nordic walking és a kerékpározás is. De a hajóprogramot sem kell kihagynunk, hiszen a Balatoni Hajózási Zrt. hajóin szintén utazhatunk a kedvenceinkkel.