13. Harley Davidson Open Road Fest

Közép-Európa legnagyobb szezonnyitó motoros és zenei fesztiváljaA budapesti Harley-Davidson központban tartották meg azt a sajtótájékoztatót, ahol szervezők beszámoltak a 13. Harley Davidson Open Road Fest 5 napos eseménysorozatáról. Június 6-án, szerdán nyitja kapuit Közép-Európa legnagyobb szezonnyitó motoros és zenei fesztiválja – a szokásoknak megfelelően – Alsóörsön, az Európa Kempingben.

{module 221}

Dobai Attila, a fesztivál igazgatója bevezetőjében elmondta, hogy évről évre egyre több hazai és külföldi (különösen a környező országokból) motoros és nem motoros érkezik a Balaton partjára, hiszen ez a fesztivál már nem csak a motorosoknak szól, hanem azoknak is akik különleges zenei csemegére is vágynak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy 35 hazai és külföldi sztárzenekar lép fel két színpadon szerdától vasárnapig. Többek között a 70-es évek két kultikus rockbandája, az angol The Sweet és a skót Nazareth, de szinte már „haza jár” a Fesztiválra az Edda, a Tankcsapda, Deák Bill Gyula, vagy Ganxsta Zolee és a Kartell. Új fellépőnek számít. a Magna Cum Laude, der valószínű nem lesz gond a fogadtatással.

Az idei évtől a motorosok még kedvezményesebben vehetik meg a belépőjegyeiket, sőt a motoros klubok és a hazai Chapterek tagjai további kedvezményekben részesülnek. Május 31-ig pedig a www.openroadfest.hu oldalon további előnyöket élvezhetnek azok, akik elővételben vásárolják meg jegyeiket.

A Fesztivál egyben Szép-kártya és üdülési csekk elfogadó hely is!

A tavalyi évhez hasonlóan, az ország legnépszerűbb kereskedelmi rádiója, a Class Fm is együtt utazik szerda reggel 7 órakor a motorosokkal Alsóörsre. Rákóczi Ferenc, a Morning Show műsorvezetője elmondta, hogy a szerdai napon reggeltől estig a Fesztivál helyszínéről közvetítik az adást, a többi napokon pedig folyamatos tudósításokkal látják el a hallgatóikat.

Buza Sándor, a 13. Harley-Davidson Open Road Fest sajtófőnöke ezek után a motoros programokról beszélt. Már szerdától a Balaton-felvidék legszebb tájait bemotorozó túrákra hívják a motorosokat, pénteken a Poker Run, szombaton pedig az igazi nagy attrakció, a motoros felvonulás, a Parádé színes látványa szórakoztatja majd a környéken lakókat.

Először a Harley Fesztiválok történetében itt, Magyarországon mérhetik össze tudásukat és ügyességüket a külföldi és a hazai motoros klubok. A klubok és a Chapterek Bajnokságának versenyszáma lesz pl. a „lökd meg a Harley-t”, vagy olyan ügyességi motoros feladatok, ahol az számít, ki hogyan üli meg a „vasat”.

Ugyancsak újdonságnak számít a „Városok Túrája” is, illetve az a lehetőség is, hogy 22 hazai városból – avatott motoros vezetők kalauzolásával – érkezzenek csütörtöktől folyamatosan a helyszínre akár a hódmezővásárhelyi, akár a zalaegerszegi motorosok.Sok motort várnak a szervezők a retro motorok bemutatójára, de a Wild Magazinnal közösen szervezett épített motorok versenyére is. Látványos kaszkadőr bemutatók (földön és a levegőben), helikopteres sétarepülés, balatoni sétahajózás mind-mind részei a színes fesztiválprogramnak.

És akkor a gyerekek! Dobai Attila bejelentette, hogy – az eddigi évek gyakorlatának megfelelően – a jótékonysági program keretén belül az idén két SOS Gyermekfalu (Sé és Battonya) lurkói látogatnak el a Fesztiválra, ahol vasárnap élvezhetik a Megasztárosok koncertjét és a szervezőkkel való közös motorozás élményét.

A 13. Harley Davidson Open Road Fest egyik legfontosabb üzenete a biztonságos motorozás. Ezt már Kiss Csaba, az ORFK-OBB főtitkára mondta, hivatkozva arra, hogy 2012 a „Motorosok Éve” is egyben. Az évek óta egyre javuló baleseti statisztikák igazolják azt a céltudatos munkát, melyet az Országos Baleset megelőzési Bizottság fejt ki annak érdekében, hogy minden úton lévő motoros épségben haza is jusson. A Fesztivál területén előadásokkal, figyelemfelhívó akciókkal emelik még jobban ki a szabályos közlekedés fontosságát.

A sajtótájékoztató végén a jelen lévő művészek – Nagy Feró, Pataki Attila, a Magna Cum Laude, Ganyta Zolee és a Kartell tagjai, valamint Talmácsi Gábor, Rákóczi Ferenc – aláírásukkal látták el a Fesztivál egy-egy plakátját, melyeket az SOS Gyermekfalvaknak ajándékoznak a szervezők.

A Fesztivál szlogenje tehát mindenkihez szól, legyen az motoros, vagy motor nélküli fesztiválozó: „Mindegy, mivel érkezel, a lényeg, hogy ott legyél! Mert mindenkiben van egy kis Harley!”

{module 221}