Bécsben a Budapesti Karácsonyi Vásár

Idén először van jelen Budapest város karácsonyi- és téli turisztikai kínálata Bécs legnagyobb tradíciójú karácsonyi vásárán: a városháza előtti téren (Rathausplatz) megrendezett Bécsi Karácsonyi Vásáron.

 

{module 221}

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviseletének közreműködésével megvalósuló akció keretében, advent első hetében – egészen december 2-ig – a Budapesti Karácsonyi Vásár önálló faházban mutatkozik be a bécsi forgatagban, közvetlenül a városháza (Rathaus) előtt felállított karácsonyfa tőszomszédságában. A budapesti Vörösmarty téri vásárhoz hasonlóan a bécsi bemutatkozón is a Budapest Turisztikai Desztináció Menedzsment Nonprofit Kft. (BTDM) üzemelteti a faházat, ahol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kézműves termékei és nívós ajándéktárgyai is megvásárolhatók adománygyűjtés céljából.

Az egyhetes akció kitűnő alkalom arra, hogy megmutassa az osztrákoknak, illetve a Bécsbe látogató „adventelőknek”, hogy Budapesten Európa egyik legautentikusabb karácsonyi vására várja az érdeklődőket, színvonalas és zsűrizett kézműves termékekkel. Az MT Zrt. külön szórólapokkal is felhívja a bécsiek figyelmét arra, hogy a téli turisztikai Budapest-kampány (BWI -www.budapestwinter.com) keretében grátisz szállodai éjszakához és ingyenes fürdőbelépőhöz juthatnak a Budapesten most szállást foglaló vendégek, akik a budapesti gyógyfürdőkben való ellazulás és felüdülés élményét összeköthetik a kulturális és egyéb turisztikai programokkal.

A bécsi Christkindlmarkt-nak (karácsonyi vásár) 700 éves hagyománya van, s a vásár 6 hetes nyitva tartása alatt 3 milliós látogatóforgalomra számítanak az osztrákok. A BWI-kampány várhatóan 8-10 ezer pótlólagos osztrák vendégéjszakát, s több mint negyedmilliárd forintos addicionális forgalmat generál a budapesti szálláshelyeken.

{module 221}