Zsíros állás helyett 15 év

Zsíros állásért zsarolta a Marriott hotelláncot egy hacker. Németh Attila azoknak a bizalmas információknak a kiteregetését helyezte kilátásba, amiket lelopott a cég szervereiről. Tizenöt évet kaphat.

 

{module 221}

Egy magyar hacker e-mailekben küldött vírusokat a Marriott International nemzetközi szállodalánc alkalmazottainak. A 26 esztendős Németh Attila a becsempészett kártevők segítségével feltörte a cégóriás szervereit, és az onnan lopott bizalmas információkkal zsarolni kezdte a mammutcéget.

– Titkos pénzügyi adatok kiteregetését helyezte kilátásba, ha a cég nem ad neki munkát számítástechnikai részlegében – közölte az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma.
A Marriott képviselői székhelyükre, Marylandbe hívták a fiatalembert, akit ott már az FBI várt, és őrizetbe vették, hiszen ő maga adott bizonyítékot a kezükbe, amikor amerikai utazása előtt e-mailben kiküldte a szállodás cég vezetőinek saját útlevele fénymásolatát.

– Németh Attila bűnösnek vallotta magát – jelentette be a meghallgatást végző Frederick Motz szövetségi bíró.
A szállodalánc szerint egymillió dolláros kárt okozott a hacker fenyegetése. Az ottani törvények értelmében a kalóz börtönt is kaphat.

Németh Attila a meghallgatás során kijelentette: ő nem zsaroló, csak azt akarta bizonyítani, hogy a cég számítógépeinek védelme elégtelen, ő jobban meg tudná szervezni az adataik elrejtését.

mkr

{module 221}