Betyáros jókedv és kincskereső játék Mátrafüreden

Betyáros jókedv és kincskereső játék Mátrafüreden

Május első napján debütál az új mátrafüredi látványosság, a Füredi Betyár Bazár.

Betyáros jókedv és kincskereső játék Mátrafüreden

A szervezők nem kisebb feladatra vállalkoztak, mint hogy a gombamód szaporodó termelői vásárok és az ilyenkor egymást túlharsogó tavaszi rendezvények sorába új színt hozva, egy új típusú, elsősorban a családok, a baráti társaságok, vagy a szervezett iskolai csoportok érdeklődésére számot tartó,  tartalmas, izgalmas és szórakoztató programot varázsoljanak.

A mátrafüredi szervezők több mint félszáz árust győztek meg arról, hogy a vásárlást érdemes játékkal ötvözni, érdemes különféle látványos programokkal társítani, és ezzel egy izgalmas kavalkádot létrehozva, újra lehet definiálni a majális fogalmát. Talán ettől még nem lenne igazán formabontó a mátrafüredi Betyár Bazár, az ötlet azonban minden tekintetben új dimenziókat nyit.

A szervezők, a helyi részönkormányzat, a helyi turisztikai desztinációs menedzsment (TDM), a helyi civilek azt szeretnék, ha az ide látogatók minél több időt minél tartalmasabban töltenének itt.

Nosza, kitaláltak egy Kincskereső játékot, ami tematikusan végigvezeti a településen a játékosokat, a játékba bevonták a vásáron a portékáikkal megjelenni szándékozó árusokat, az Egererdő Zrt-t és a mátrafüredieket is.

Május elsején a mátrafüredre látogató családok és baráti társaságok első útja a Tourinform Pontra vezet majd, ahol átveszik a játéklapot és indulhat a felfedezés! Az útvonalat bejárva egy-egy kérdésre kell válaszolniuk, vagy egy-egy játékos feladatot kell végrehajtaniuk. A játékosok közül a  legszerencsésebb egy kétszemélyes hosszú hétvégét nyer a Hunguest Hotel Galyában, de az első májusi napot minden bizonnyal valamennyi résztvevő élvezni fogja.

Különleges programok is bekerültek a repertoárba, így lesz segway akadálypálya, KRESZ-park a kisebbeknek, kutató-mentő és rendőrkutya bemutató, valamint főzőverseny is.

A népi hősöknek is tartott betyárok ugyan csak nevükben jelennek meg a Bazáron, az eseménynek azok a vendégek lehetnek az igazi hősei, akik részt vesznek a játékon. A havonta egy alkalommal megrendezendő „kincskereső piac” májustól minden hónapban várja majd a látogatókat, akik a  24-es út mentén a Palóc Bistorant és a Palóc Babaház közötti járda vonalában, a hivatalos Palóc úton kereshetik a kincseket. A játékos vásár iránt – amely részben civil, közösségi kezdeményezés – minden bizonnyal nagy lesz az érdeklődés, az előzetes visszajelzések legalábbis erre utalnak.