Fejlődik Vietnám turizmusa

Nemzetközi Travel Expo ITE HCMC 8A China Airlines magyarországi és a Lao Airlines magyarországi, ausztriai és kelet-európai GSA Képviseletének vezetője Sárdi Rezső, tájékoztatta a sajtót, hogy a Nemzetközi Travel Expo ITE HCMC 8. alkalommal kerül megrendezésre Ho Chi Minh City-ben (International Travel Expo ITE HCMC) szeptember közepén. A rangos, és a régió legnagyobb idegenforgalmi eseményét a Vietnami Kormány is támogatja.

{module 221}

Az ITE 2005-ben került megrendezésre első alkalommal azzal céllal, hogy fejlessze a ki és beutazó idegenforgalmat. Az elmúlt két évben az ITE fő szlogenje „Négy Ország, egy desztináció” – ennek keretében közösen mutatkozott be a régió négy idegenforgalmilag fontos állama: Laosz, Myanmar(Burma) Kambodzsa és Vietnam. Az eseményt a résztvevő országok idegenforgalmi és turisztikai minisztériumai is támogatták.

Egyre nő Vietnam és a régió idegenforgalma.  Az év végéig 5 légitársaság jelentette be, hogy megindítja járatait Vietnamba: az Air Hong Kong, Jeju Air (Korea), Saudi Arabian Airlines, United Airlines, és Air China Cargo (Kina). A szingapuri Silk Airlines szintén tervezi egy hanoi-i járat beindítását a jelenlegi Da nang-i járata mellett.

Jelenleg 48 nemzetközi légitársaság repül Vietnamba és a tavalyi évben 5 millióan látogattak az országba légi úton, ami egy 35%-os növekedést jelent a megelőző évhez képest.

A IATA előrejelzése szerint 2014 –re Vietnam légiforgalma lesz a harmadik leggyorsabban fejlődő világviszonylatban az utas és teherárú szállítás vonatkozásában. A következő 3 évben egy 10%-os forgalom növekedéssel számolnak.

Az Aviation Bt. által képviselt tajvani China Airlines gépeivel a magyar utazók naponta Bécsből, csak egy átszállással vagy Amszterdamból, Frankfurtból Tajpejen keresztül juthatnak el Hanoiba(naponta) és Ho Chi Min Citybe (naponta kétszer).

{module 221}