Világversenyt nyert az Unicum

Aranyérmet nyert az Unicum és az Unicum Szilva a kiemelkedő minőségű párlatok világversenyén, a World Spirits Award nevű megmérettetésen.

World Spirits Award

A jubileumi, tízéves – idén minden eddiginél nagyobb érdeklődésnek örvendő – klagenfurti versenyen a nemzetközi szakemberekből álló zsűri 30 országból 430 minőségi mintát kóstolt. A két magyar italnál – amelyek a bitter kategóriában nyertek – az „egyedi, tökéletes összhangot alkotó és hosszantartó íz világot” méltatták. Az Unicum Szilvánál kiemelték a „füvek és gyümölcsök nemes együttesét” is.

Minősített, magyar gyártású bitter eddig még nem ért el ilyen kimagasló eredményt. Szintén aranyérmes lett (és immár nem először) egy másik minőségi Zwack-termék, a Kalinka vodka.

„A világszerte ismert és elismert WSA jelmondata: egyszerűen a legjobb párlatokban. Éppen ezért nagy megtiszteltetés számunkra, hogy vállalatunk két zászlósterméke egyszerre részesült a legjobbaknak járó rangos nemzetközi elismerésben. Eddig csak a magyar piac, a magyar fogyasztóink részéről kaptunk pozitív visszajelzéseket, ez volt az Unicum Szilva első nemzetközi megmérettetése. A nagy sikerre való tekintettel a jövőben számos hasonló minőségi innovációt tervezünk” – mondta szombaton Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatósági elnöke.

A World Spirits Award az egyetlen olyan megméretés, ahol a nevezések száma korlátozott: minden évben maximum 450 mintát kóstolnak végig, hogy biztosítsák a legjobbak kiválasztását.