Közel Afrikához

A mesebeli Afrikát idézte és hozta közel az a workshop, amelyet március 12-én tartottak az Európa Hajón Spotlight Afrika néven.

Közel Afrikához

Igen ízelítő Afrikából, mert igaz, hogy számszakilag és földrajzilag évente közel százezren utaznak Afrikába, de ez többnyire az Észak-Afrikai Arab világot, üdülőhelyeket jelenti, pedig az igazi Afrikát a Saharán túli Közép- és Dél-Afrika, a szavannák, mocsarak, őserdők, magas hegyek, gazdag állatvilág, a vályogviskók, a lüktető metropolisok, a fehér homokos tengerpartok, nemzeti parkok, kiapadt folyók és mindent feloldó és feledtető állandóan mosolygó fekete bőrű, nagy kerek szemű gyerekek jelentik.

Afrika szerelem első látásra

Afrika itt volt Budapesten, bemutatkozott a magyar utazási szakembereknek Botswana, Kenya, Mozambik, Seychelles-szigetek, Uganda, Zambia, Zimbabwe, Etiópia, Malawi, Namíbia, Dél-Afrika, Tanzánia.

A rendezvény szervezője Paddington Tucker elmondta, tisztába vannak azzal, hogy Magyarországon nem sokan hallottak még ezeknek az országoknak a turisztikai kínálatairól, hogy nem sokan engedhetik még meg maguknak, hogy itt vakációzzanak, de ha nem kezdik el a kapcsolatépítést, akkor remény sincs arra, hogy fejlesszék ezeket a kapcsolatokat. Ezért jöttek Budapestre bemutatkozni.