Miért Madeira?

Ezeregy ok, amiért igen.

Másfél óra repülővel Lisszabontól, egész évben kék tenger és napsütés, a helyi borospincék remekei, ezért a nedűért Shakespeare Falstaffja még a lelkét is eladta, öt év alatt összeérnek az ízek, Winston Churchill is madeirát iszogatott 76 évesen, amikor itt nyaralt.

egész évben kék tenger és napsütés

Helyi különlegesség a hagymás paradicsomleves, a káposztás erőleves, de ne lepődjünk meg a tonhalas steaken sem.

Vigyünk haza ajándékba madeirai csipkét, látogassunk el Santana-ba, hogy megismerkedjünk a sziget történetével, a sziget 57 km hosszú és 35 km széles, napokig autózhatunk, hogy alaposan bejárjuk, hegynek fel, hegynek le, szerpentinek.

1810 méteren elénk tárul az Atlanti-Óceán, moraja félelmetes, lenyűgöző, de érzed, hogy az ember az úr.

Madeira 1419-től Portugália része, ekkor fedezte fel Zarco kapitány, s mikor partra lépett követték őt a részeg tengerészek.

A főváros Funchal, itt töltötte utolsó napjait IV. Károly magyar király, itt temették el az utolsó osztrák császárt, látogassuk meg Sisi kastélyát, ki sok nyarat töltött itt.

Madeirán kétszázhatvanezren élnek, az elmúlt évben 996 ezren látogattak ide, akik 5 millió 514 ezer vendégéjszakát töltöttek el itt, köztük volt 3844 magyar turista is, Budapestről a TAP heti nyolc járattal hozza utasait.

Madeira a fesztiválok szigete.

Többek között erről esett szó a madeirai idegenforgalmi hivatal és a TAP közös sajtótájékoztatóján.

Az esténként felhangzó fado, a szigetet átlengő virágillat, a tűzijátékok sora – Madeira a felfedezés öröme.