Navigare necesse est!

Navigare necesse est!Azaz Hajózni kell! S napjainkban ez szinte természetes, a legdivatosabb és leggyorsabban fejlődő turisztikai iparág a hajós út. Sokaknak álom és sokaknak valóság. Ma már itthon is lehet jelentkezni a világot átszelő hajó utakra, körutazásokra.

{module 221}

Luxushajókkal ma már eljuthatunk akár az Északi sark közelébe, felfedezhetjük Európa és a Karib sziget nagyvárosait, részt vehetünk tematikus bor utakon, vagy megismerkedhetünk az ókor csodáival is, mindezt hajóval.

Különleges, izgalmas és kényelmes, nincs elveszett idő. Általában éjjel mennek, nappal kikötnek, ismerkedhetünk a felfedezésre váró világgal. Nem csak egy úszó szálloda, emellett számtalan étterem és bár, de még vízisí pálya is megtalálható a fedélzeten. Bevásárolhatunk a fedélzeti üzletekben, internetezhetünk, és virággal kedveskedhetünk szívünk választottjának.

Akár minden nap egy másik országban ébredhetünk, anélkül, hogy vonatoznánk, buszoznánk, vagy repülnénk. Nem kell állandóan ki- és bepakolni, bőröndöt cipelni, várakozni. Minden nap ugyanabban a szobában alhatunk, és nem kell újabb szobaszámokat, szállodacímeket megjegyezni.

A mai világunkban egyáltalán nem elhanyagolható tényező, hogy a hajókon nem találkozunk kéregetőkkel, zsebtolvajokkal, és ha valamit ottfelejtünk valahol, biztosan visszakapjuk.

Megkérdőjelezhetetlen a kapitány és a matrózok szakértelme és precizitása.

Talán kevesen tudják, hogy a luxus tengerjáróhajókon minden három utasra jut egy főnyi személyzet, de van olyan hajó is ahol az 1:1–et is eléri.

A legismertebb hajós társaság a Royal Caribbean Cruises képviselete ma már Budapesten is megtalálható.

{module 221}