Az USA hazánk legjelentősebb tengerentúli turisztikai partnerországa

Az USA hazánk legjelentősebb tengerentúli turisztikai partnerországa

A Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete január 23-25. között az Egyesült Államok legjelentősebb utazási vásárán, a New York Times Travel Show-n mutatta be hazánk turisztikai kínálatát az amerikai utazóknak.

Az USA hazánk legjelentősebb tengerentúli turisztikai partnerországa

A standon két társkiállító is megjelent: a Grand Hotel Corinthia Royal, és a márciusban, a belvárosban megnyíló új 5 csillagos szálloda, a Hotel Aria. Utóbbi átadásáról a New York Times hétvégi utazási melléklete is hírt adott, mely megjelenés tovább erősíti hazánk jó hírét, hasonlóan a vs.hu oldalon megjelent cikkhez.

A vásár első napján az utazási szakemberek szakmai előadásokat hallgathattak meg, míg a többi napon az utazóközönséget fogadták a kiállítók. Az MT Zrt. képviseletének célja, hogy 2015-ben minél több magyar szolgáltatónak adjon lehetőséget szakmai programjaival arra, hogy szolgáltatásaikkal bemutatkozzanak az amerikai piacon.

A KSH adatai szerint 2014 első tizenegy hónapjában 219 ezer amerikai vendég 534 ezer vendégéjszakát töltött el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, ami a vendégszám tekintetében 11,8%, a vendégéjszakák esetében pedig 10,4%-os növekedést jelent 2013. január-novemberi időszakához képest. Ezzel az Amerikai Egyesült Államok hazánk legjelentősebb tengerentúli partner országa.