Workshop Szász-Svájcban

Workshop Szász-SvájcbanA Német Turisztikai Hivatal (DZT) október 13–15. között workhopot rendez Bad Schandauban (Szász-Svájc). A rendezvényen kereken 80 buyer és mintegy 30 Ausztriából, Magyarországról, Csehországból, Szlovákiából, Lengyelországból, Szlovéniából, Szerbiából, Horvátországból és Törökországból érkező újságíró 30 szolgáltatónál bővítheti ismereteit a német hotelek, a közlekedés és a beutazás újdonságaival kapcsolatban, a helyi és regionális turisztikai szervezetek pedig Németország turisztikai kínálatát mutatják be az érdeklődőknek.

{module 221}

„Ezzel a szakmai eseménnyel tovább szeretnénk erősíteni az új szövetségi államok pozitív imázsát, illetve lehetőséget szeretnénk adni a középosztálybeli szolgáltatóknak, hogy kapcsolatot teremthessenek a külföldi, európai vásárlókkal” – magyarázza a workshop célját Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke. Ezért az érkezés napján szakmai napot rendeznek a nemzetközi vendégek részére, ahol megismerhetik a Szász-Svájc sokszínűségét és kínálatát. A résztvevők a következő napi workshopon pedig elmélyíthetik termékismereteiket az úti cél Németországgal és különösen az új tartományokkal kapcsolatban.

A workshop után a nemzetközi vendégek számára lehetőség nyílik szakmai utazáson (Post Convention Tour) való részvételre Kétnapos szakmai túrák is. A résztvevők három túrából választhatnak „Akadálymentes utazás” „UNESCO és Luther”, illetve „Wellness és egészségturizmus” témakörben. „A Szász-Svájc turisztikai szövetségének elnökeként nagyon örülök, hogy a DZT úgy döntött, hogy közép-európai workshopját először a Szász-Svájcban rendezi meg. Ez a szakmai esemény lehetőséget ad a német szolgáltatóknak arra, hogy kínálatukat és ajánlataikat egy rendezvényen belül mutathassák be a közép-európai érdeklődők számára” – mondja Klaus Brähmig, a Német Bundestag turisztikai bizottságának elnöke.

{module 221}