Randijárat indul Budapest Bornegyedébe, a társkeresők paradicsomába

Tavaly májusban indult a Pincejárat program Budapest Bornegyedében azzal a céllal, hogy az évek során rendkívül népszerűvé vált szeptemberi Budafoki Pezsgő-és Borfesztivál jó hangulata egész évben elérhető legyen mind a kerületben élők, mind az idelátogatók számára.

Mivel szinte minden eddigi résztvevő kiemelte a helyszínek különleges, intim hangulatát, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy 2018-ban teret adnak a romantikának: elindítják a Randijáratot Budapest tökéletes randihelyszínére, Budafokra, lehetőséget teremtve az ismerkedésre, de a már meglévő párok újbóli egymásra találására is.

A randijárat egy olyan borkóstolós randit jelent, ahol minimum 7 nő és 7 férfi előre megadott korosztályból beszélget egymással laza, kötetlen formában. A randi végén a résztvevők egy randilapot töltenek ki, amelyen bejelölik, hogy ki volt számukra szimpatikus, és ha van egyezés, másnap értesítik az érintetteket.

A programok természetesen nemcsak társkeresőknek szólnak: a pinceséták, bor-és pezsgőkóstolók mellett latin dallamok, jazz-és soul koncert, reneszánsz zene, előadás a barokk konyhaművészetről, valamint fotókiállítás is várja az érdeklődőket, illetve a havonta jelentkező Pincekvíz sem maradhat el áprilisban. Áprilisban összesen 11 helyszín várja a látogatókat: a pincészetek mellett 3 kerületi étterem is csatlakozott a programhoz a gasztronómiai kínálat bővítése érdekében.

A Pincejárat buszok minden hónap első szombatján közlekednek a belváros és a kerületi helyszínek között, de immár sűrűbben: félóránként indulnak a Blaha Lujza térről 13.30 és 20.30 között körjáratként a könnyebb mozgás érdekében, érintve a Ferenciek tere és a Szent Gellért tér megállókat is. A napijegy ára online, előre megváltva továbbra is 1000 Ft, ami a korlátlan számú utazás mellett további kedvezményekre is jogosít az egyes helyszíneken. A kedvezményekre természetesen a kerületi lakcímkártyával rendelkezők is jogosultak.

(Salamon Judit)