2013 a gulyás éve

A pár hónapja lezajlott Bocuse d’Or séfversenyen tizedik helyezést elért Széll Tamás a gulyást választotta egyik tányérjának, és az idén május 30 és június 2 között, a Millenárison megrendezendő Budai Gourmet Fesztiválnak is ez lesz a tematikája. Széll egyféle, marhagulyást készített, de a fesztiválon mindenre számíthatnak haltól a vaddisznóig.

Budai Gourmet Fesztivál tematikája

Az alapvető célkitűzés idén is megmaradt, a szervezők és a résztvevők – lényegében a hazai mezőny legjobb éttermei, szinte mind – szeretnének szélesebb közönségnek is bemutatkozni. Aki pedig ismeri őket, napokig dúskálhat és válogathat a kóstolóadagok között.

A gulyás fókuszba állításával is a csúcsgasztronómia lehetőségeit, játékosságát szeretnék közelebb vinni a bátortalanabb, finnyásabb vendégekhez, hiszen ezt a nagyon magyarnak megélt, de nagyon egyféleképpen ismert fogás kiváló lehetőség a játékra, egy étterem karakterének bemutatására. A gulyásokat minden étterem a saját stílusát legjobban bemutató 2-3 fogáson felül fogja elkészíteni.

Idén másfélszer annyi étterem lesz jelen, mint tavaly, a gulyás mellett a sajtkészítők is előtérbe fognak kerülni.

A színpadon idén is megrendezik a tavaly is nagyon népszerű lazacbontóversenyt és lesz Bíró Lajos – Segal Viktor párbaj, ami tavaly a legjobb programpontnak bizonyult, akkor pacalt készítettek a séfurak, idén padlizsán a téma.

/Táfelspicc/