Focus on France

Workshoppal egybekötött, Focus on France címmel mutatták be legújabb ajánlataikat a Francia Idegenforgalmi Hivatal képviselői Elisabeth Parragh-Pataki és Corinne Foulquier, az Ausztriai és Közép-Kelet-Európai képviselet igazgatója.

Eiffel torony

Közel 70 magyar utazási iroda érdeklődött a bemutatkozott régiók iránt. Így többek között megismerkedhettek a burgundiai Macon vidékével, a Rhone-Alpes régió hegyeivel, Val Thorens (2300 m) síparadicsomaival, Les Menuires családi síközpontjaival spa lehetőségeivel és a síoktatással, Menton a Nyári Zenei Fesztiválokkal, valamint az egzotikus Reunion-szigettel.

A workshopot megelőzően megtudtuk, hogy a tavalyi évben 81,2 millió turista kereste fel az országot, amelyből a magyar turisták száma 230 ezer volt. A látogatók összesen 39,16 millió eurót költöttek. 67,8%-uk Európából érkezett, amíg Amerikából csak 6,6%-uk. A magyarok elsősorban Párizst látogatták, de vonzóak voltak a vízparti nyaralások, a síelés és az egyéb városnézések is. Az előrejelzések alapján ebben az évben 5-10%-os magyar forgalom növekedésre számítanak.

A francia idegenforgalom ebben az évben a kulturális kínálatot helyezi a fókuszba. Száz kiállítás nyílik országszerte és 500 eseményt rendeznek.

800. születésnapját ünnepli a Notre Dame katedrális, 60 éves az Alsace Borút, 100 éve született Aimé Césaire, a színes bőrű frankofon író, költő és politikus.

Felhívták a figyelmet az április 27-től szeptember 29-ig tartó a Normandia Fesztivál programjaira, amelyen két nagy gyűjtemény révén megismerkedhetünk az impresszionizmus klasszikus alkotásaival.

Nem lenne Franciaország, Franciaország, ha nem rendeznének az egész országban francia konyhafesztivált, amelynek idei időpontja szeptember 20-22., mert bizonyára kevesen tudják, hogy a francia konyha 2011-óta a világörökség része.