á la plancha

Novotel szállodaláncÚj éttermi koncepcióval várja vendégeit májustól az öt hazai Novotel szálloda. A megújulás célja, hogy a hotelekben étkező vendégek egyszerű, modern és egészséges ételeket fogyaszthassanak, melyek megfelelnek az elvárásaiknak minőségben, árban és szolgáltatásban egyaránt. Az elmúlt két év tapasztalata alapján megbízható, közérthető és mindig jó minőségben elkészíthető választékot alakított ki a szállodalánc séfcsapata. Az étlap egyszerűbb, mégis változatosabb lett, mert a Novotel Cafék fogásai á la plancha is rendelhetők!

{module 221}

Á la plancha – ez a neve annak a sütési eljárásnak, amely eredetileg a spanyol konyha egyik jellegzetessége, mára viszont egyre több étterem fedezi fel világszerte a vaslapon való sütés előnyét, és az otthoni grillezés helyett is kezd divatba jönni a kerti La Plancha-party.    
Nemcsak a mediterrán területeken, hanem az erős gasztronómiai kultúrával rendelkező Franciaországban is népszerű lett a vaslapon sütés, elsősorban azért, mert egészséges, az alapanyagok természetes ízét megőrző, könnyen elkészíthető ételek kerülnek a tányérra ezzel a technológiával. A Novotel szállodalánc korán felismerte, hogy konyhái számára új távlatot nyithat a La Plancha bevezetése. A fogyasztói szokások figyelembevételével olyan koncepció került kifejlesztésre, amely minőségi, egészséges, egyszerű és modern ételválasztékot biztosít a vendégek számára, s egyúttal versenyképessé teszi a szállodák éttermeit. 2011-re az összes franciaországi Novotel szállodában megtalálható a La Plancha-eljárás, amely mindenhol nagy sikernek örvend.   

Az öt hazai Novotelben májustól  – hosszas előkészítő munka után – indult el az új  éttermi koncepció. A cél az volt, hogy a franciaországi tapasztalatok alapján, a magyarországi séfek bevonásával olyan elképzelés valósuljon meg itthon, amely a leginkább kiszolgálja a hazai vendégek igényeit.

A Novotel Cafék étlapján négyféle hús és háromféle hal rendelhető á la minute vaslapon, melyekhez a vendégek mártás- és köretválasztékból válogathatnak össze kedvükre való ízeket. A klasszikus á la carte étlapoktól eltérően így nagyobb a vendégek szabadsága a rendelésben, és lehetőség adódik a kísérletezésre, játékosságra. A vaslapos fogások mellett ínyenc élőételek, saláták, tészták, kiváló francia sajtok és desszertek, valamint a magyar konyha jellegzetes alapanyagai, fogásai is megtalálhatók a kínálatban. A magyaros ételek – a hagyományos ízek megőrzésével – szintén korszerű, könnyített stílusban kerülnek a vendégek elé.

{module 221}