Eredmények a BTSZK-tól

Eredmények a BTSZK-tólAz év feléhez közeledve a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ tevékenységéről tartott beszámolót Molnár József ügyvezető a Kempinski Hotel Corvinusban. A BTSZK korábbi terveinek alakulásáról négy kiemelt terület bemutatásán keresztül tájékoztatta a rendezvényen megjelent média képviselőit; többek között bemutatta a szervezettel kapcsolatos újdonságokat, hiszen a BTSZK neve, címe, szervezeti felépítése, arculata, és teljes marketing eszközrendszere jelentős változáson ment keresztül.

{module 221}

Elkészült a Budapest Guide, a Kulturális Kalauz, és elérhető a BTSZK új weboldala, a www.budapestinfo.hu oldal alatt. 

A Budapest Kártya új verziói már áprilistól értékesítés alatt voltak, így már az első hónap pozitív eredményeit örömmel jelentette az ügyvezető, de felhívta a figyelmet a termék értékesítésében jelentkező nehézségekre is, melynek megoldásához szükséges a szakma és a fővárosi önkormányzat együttes támogatása is.  

Bemutatta a budapesti TDM jelenlegi helyzetét és jövőképét, valamint a megvalósítás útját, melynek első eredménye a májusban benyújtott TDM regisztráció. A BTSZK vezető szerepe a TDM kapcsán nem kérdés, ezért lehetséges, hogy a TDM nem új szervezetként kerül majd bevezetésre Budapesten, hanem a BTSZK alakul át TDM-szervezetté. Ez utóbbi esetén ugyanis nem csak a hosszútávú finanszírozása oldódna meg a TDM-nek könnyebben, de esetleg az IFA is visszakerülhetne a szervezethez, továbbá az egyik legnagyobb kérdés, a több száz szolgáltató egyidejű bekapcsolódása, is egyszerűsödne a BTSZK Budapest Kártya termékén keresztül. 

A TDM mellett a BTSZK másik jelentős projektje a Budapesti Karácsonyi Vásár megújítása. A 13. évébe lépő hagyományőrző, több mint egy hónapon át tartó fesztivált, a BTSZK szeretné gazdaságosabbá,  élvezetesebbé, és izgalmasabbá tenni, a már jól megszokott, és sokak által várt és elvárt minőség megtartása mellett. A szervezet együttműködésre hívta a legnagyobb kézműves és népművész szervezeteket, akikkel az egy rendezvényi megjelenésen túlmutató együttműködésre készül. A BTSZK a közös gondolkodástól azt várja, hogy egy olyan ajándéktárgyakra vonatkozó ajánlati csomagot sikerül összeállítani, amely egyrészt ízlésformáló, másrészt hasznos és jelentéssel bíró értéket képvisel a turisták számára. Az ajándékok értékesítésére is széleskörű rendszert alakítanának ki, melybe a turista információs irodák is bekapcsolódnának, mint fő terjesztési pontok a vásáron túl. 

A cég életében a soron következő nagy esemény azonban a június 7-én megrendezésre kerülő I. BUDAPESTINFO Nap (Budapesti Turisztikai Konferencia) lesz, amelyet a Parlament felső házában rendeznek elsősorban szakmai, politikai, és piaci résztvevőkkel. A rendezvény célja, hogy megmutassa a fővárosi vezetés elkötelezettségét a turizmus iránt, melynek egyrészt a BTSZK eddigi munkáján keresztül, másrészt várható szabályozásokkal, és kiemelt figyelemmel kíván hangot adni.

A konferenciát Tarlós István főpolgármester úr nyitja meg, majd Bánki Erik, az Országgyűlés Sport és Turizmus Bizottságának elnöke tart előadást a többi között a BTSZK és a Parlament, mint turisztikai attrakció együttműködéséről is. Előadást tart a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Horváth Gergely a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, valamint egy új, izgalmas attrakció tervei is itt kerülnek először napvilágra. A szünet után pedig egy fórum keretében vitatják meg a korábban elektronikusan beküldött kérdéseket az előadók. A BTSZK a rendezvénnyel hagyományt kíván teremteni, hogy minden évben az első félév eredményeit, és a következő félév- év terveit széles körben kommunikálják a szakma és a politikai vezetők, valamint a piaci szereplők felé, egységesen.

{module 221}