Akik a legtöbb kávét isszák

A szolgáltatói és étkeztetési szektorban dolgozók isszák a legtöbbet az élénkítő italból. A CareerBuilder és a Dunkin’ Donuts közös felmérése alapján kiderült, mely szakmák képviselői fogyasztják a legtöbb kávét.

{module 221}

A több mint 4100 amerikai munkavállaló bevonásával készült kutatás szerint a kávéfogyasztók 43 százaléka nyilatkozott úgy, kevésbé produktívnak érzi magát, ha nem tudja meginni a napi kávéadagját. A kávézó megkérdezettek 28 százaléka jelezte, napi három csészével vagy ennél is többet iszik.

Ami a TOP10 kávéfogyasztó foglalkozást illeti, a szolgáltatási és étkeztetési szektorban dolgozók isszák naponta a legtöbb kávét, őket a tudományos munkát végzők, illetve az értékesítők követik. Negyedik helyen a marketing és PR-szakmában dolgozók, ötödikként az ápolók és orvos asszisztensek kerültek a listára.

A közhiedelem szerint sokat kávézó újságírók csupán hatodikként szerepelnek, míg az ügyvezetők a hetedik, a tanárok a nyolcadik helyre kerültek. A listát a műszaki profil zárja: a kilencedik helyre a technikusok, a tízedik helyre az informatikusok futottak be.

A felmérés rámutatott arra is, hogy a kávéfogyasztásra a nőknek nagyobb szükségük van a munkahelyi teljesítmény fokozásához, mint a férfiaknak. A nők 47 százaléka nyilatkozott úgy, hogy kávé  nélkül kevésbé produktív, a férfiaknak ugyanakkor csak 40 százaléka állította ugyanezt.

{module 221}