Márton napi Borfesztivál a Gellért Hotelben

A 40 éves Danubius, a Raiker és a Gellért fürdő bemutatjaTavaly hatalmas siker volt, az idén pedig még izgalmasabb és színesebb lesz a Márton napi Borfesztivál a Gellért Hotelben november 9. és 11. között. Az immár háromnapos eseményen a kiváló borok mellett koncertek és előadások is lesznek, és az is kiderül, hogy a libás vagy a mangalicás fogások népszerűbbek-e az ínyenc közönség köreiben.

{module 221}

A Márton napi Borfesztivált tavaly először rendezte meg a Gellért Szálloda. Borfesztivál egy elegáns szállodában? Kérdezhették a híreket hallva sokan. Igen! Válaszolták a szervezők, mert szerették volna bebizonyítani, hogy a Gellért évszázados múlttal rendelkező épületében is lehet borfesztivált rendezni éppen a különlegessége és a kontraszt miatt.

Az ötlet minden várakozást felülmúlóan sikeres volt. Az este hangulata és a számok önmagukért beszélnek. 2011-ben minden jegy elkelt elővételben, közel 1000 vendég vett részt a borfesztiválon. Majd 60 borászat mutatta be különleges nedűit. Magyarország legnevesebb borászatainak új-, kézműves és óborai mellett prémium pálinkafőzdék és a Mangalica és Társai termékei randevúztak ínyenc libaételekkel és hirdették a gasztronómia és a borkultúra egységét.

A sikert látva folytatódik a hagyomány – és mert a szervezők mindig többre és jobbra törekszenek – idén három napos lesz a dinom-dánom.

A II Márton napi borfesztivál dátuma 2012. november 9-10-11.

A fesztivál 2012-es szlogenje: „…avagy sok lúd disznót győz?”, a kérdés megválaszolását pedig a vendégekre bízzák egy különleges vasárnapi ebéden. A hagyományos Márton napi libaételek mellett ugyanis még erőteljesebben jelenik majd meg a méltán híres mangalica. Vendég lesz a Mangalica és Társai Húspatika, és tovább szélesítik a kínálatot kézműves sajtokkal, prémium pálinkákkal, a Gusto Magazin standjával. Színesítik a programot az ország top 25 séfjének receptjeit felvonultató,”A Mangalica” c. könyv bemutatójával, és két napon át két híres-neves borvidék egy-egy top éttermének vendégszereplésével. A helyszín: a szálloda összes terme egybe nyitva a lenyűgöző Fürdőcsarnokkal, ahol a koncertek, előadások is zajlanak majd.

A 40 éves Danubius, a Raiker és a Gellért fürdő bemutatja: Márton napi Borfesztivál a Gellért Hotelben

Programok:

2012. november 9.-10.

 • étel- és borkóstoló a mintegy 100 kiállító standjánál
 • bor, pálinka, mangalica, kézműves sajtok, a Gellért konyhafőnökének ételkínálata fesztiváli hangulatban
 • 5 fogásos ültetett gourmet borvacsora a Gellért Sörözőben, liba és mangalica ételekre hangolva két híres-neves borvidék éttermének vendégszereplésével
 • november 9. Viator Apátsági Étterem és Borbár (Pannonhalma) saját borokkal
 • november 10. Imola Udvarház (Eger) St. Andrea borokkal
 • irodalmi, borkultúra és gasztronómiai előadások
 • Mautner Zsófia- gasztroblogger, Alkonyi László – borszakíró, Tóth Péter – a Mangalica Szövetség elnöke, Váncsa István – publicista és szakácskönyvszerző, Szántó András- gasztronómus és Cirill Atya – a Pannonhalmi Főapátság perjelének fellépésével
 • esténként 3 koncert sztárelőadókkal a Fürdőcsarnokban
 • november 9. Kesh, Balkan Fanatik, Rúzsa Magdi
 • november 10. Tóth Vera és Jamie Winchester, Besh o droM, Lajkó Félix

2012. november 11. Finálé

 • „…avagy sok lúd disznót győz?” formabontó, játékos és interaktív Sunday brunch a liba és a mangalica ételek nemes párviadala jegyében kicsiknek és nagyoknak meglepetés programokkal

Hivatalos honlap valamennyi információval: borfesztivalgellert.hu
Magyarország legjobb borai
Jegyek már 1990 Ft-tól
Előadások és koncertek sztárfellépőkkel
Ínyencségek a fesztiválon és Márton napi Sunday brunch

{module 221}