Brillante pálinka- és párlatverseny 2022

Brillante - 2022 Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny

Elindult a nevezés a Brillante – 2022 elnevezésű nemzetközi pálinka- és párlatversenyre, amely évek óta a Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvénye – tájékoztatták a szervezők szerdán közleményben az MTI-t. A versenyen idén is keresik a legjobb magánfőzött és bérfőzetett párlatot, a legeredményesebb magánfőzőt és bérfőzetőt, valamint a legeredményesebb bérfőzdét. Újdonság, hogy ezúttal díjazzák a legjobb kereskedelmi pálinkát és a legeredményesebb kereskedelmi főzdét is.

A fődíjak mellett champion, azaz kategóriagyőzteseket is hirdetnek, illetve arany, ezüst, bronz minősítéseket is kiosztanak. Az év gyümölcse ezúttal az alma, a legjobb abból készült párlatot külön díjazzák majd.

Nevezni bárhonnan lehet, az elmúlt években érkeztek minták Szlovákiából, Romániából, Szerbiából, Ukrajnából és Izraelből is – közölték. A beérkezett mintákat számítógépes adatbázisra építve szakmai zsűri bírálja június elején. Megvizsgálják, hogy a termék ízében, illatában tiszta-e, és hogy érezhető-e rajta az alapanyagként használt gyümölcs karaktere. Emellett a textúrát és az összbenyomást pontozzák.

A minták beküldésének határideje május 31., az eredményhirdetés szeptember 16-án lesz. A 22. Gyulai Pálinkafesztivált szeptember 15-17. között rendezik meg.

MTI

Brillante – 2022 Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny

2022 szeptember 15-17.
Gyula

Pálinka és párlatverseny facebook oldal

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .