Carpe Diem cukorbetegeknek

Carpe Diem cukorbetegeknekMa Magyarországon körülbelül hétszázezer regisztrált cukorbeteg él, de az orvosok szerint a látens betegekkel együtt egymillióra tehető a számuk. Ezért egyre nagyobb igény alakult ki az utóbbi években ezek iránt a diabetikus édességek iránt – tájékoztatta a megjelenteket Dömötör Miklós, a budapesti Radisson Blu Béke Hotel igazgatója, azon a bemutatón, ahol az új cukormentes édességeiket ismertették.

{module 221}

Ezek a cukormentes, csökkentett kalória- és szénhidrát tartalmú termékek nem csak azoknak lehetnek érdekesek, akik ebben az egyre gyakoribb betegségben szenvednek, hanem azoknak is, akik csak egyszerűen szeretnének odafigyelni az egészséges táplálkozásra.

A sütemények elkészítése során Bechmann György cukrászmester és csapata nyírfacukrot, mandula vagy mogyorólisztet használ, valamint fontos szempont volt az is, hogy az esztétikai és íz élmény ne csorbuljon. Ha a vendégek a széles kínálat láttán nem tudnának választani, akkor a kalória és szénhidráttartalom pontos feltűntetése is segítségükre lehet ebben.  Hosszas munka után született meg az a hat desszert, amely ezeknek az elvárásoknak megfelel, és méltó tagja lehetnek a szálloda Zsolnay Kávéház széles repertoárjában.

A kínálatban többek között megtalálható  a mogyorólisztes tonkababbal ízesített „Madrigál”, az ”Erdei gyümölcs tartlet”, a kukoricapehely talpon nyugvó „Csokoládés paradoxon”, a kókuszos, joghurtos „Rózsa szíve”, valamint a mandarinos piskótára felvitt Baileys ízesítésű „Carpe Diem” – azaz élj a mának.

Ezek a sütemények is hozzásegítenek ahhoz, hogy egészségesen éljünk tovább a mának.

{module 221}