Csabai Kolbászfesztivál 2013

Ki ne hallott volna már a Csabai kolbászról?  És legalább ennyien ismerik ennek a remek hazai ételnek a legrangosabb ünnepét a Csabai Kolbászfesztivált, amit persze hol máshol, ha nem Békéscsabán – a Városi Sportcsarnokban – tartanak évről évre az éhes látogatók nagy örömére.

Csabai gasztro fesztivál

Békés megye főleg Békéscsaba nem fukarkodik ha ‘ételes’ rendezvényekről van szó és higgyük el a méltán népszerű Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé vagy a Lecsófesztivál igen csak méltó (nagy)testvére a Kolbászfesztivál!

A Csabai Kolbászfesztivál az ínycsiklandozó illatok és falatok mellett változatos kikapcsolódási lehetőséget is nyújt vendégeinek, miközben tíz ujjunkat nyalogatjuk két falat csabai kolbász között, kiállítások, szakmai konferenciák, szórakoztató és kulturális programok, kolbász -és borbemutatók, versenyek fokozzák a hangulatot, étvágyunkat.

A Kolbászfesztiválhoz 2006 óta kapcsolódik a Borvigadalom, melynek keretein belül 30 pincészet és borászat mutatkozik be. Mivel a kolbászkavalkádhoz és a disznóhús ízeihez, a borhoz hasonlóan a pálinka is remekül illik, amit persze a fesztivál szervezői is jól tudnak, ezért pálinka faházak sora várja a markánsabb italok kedvelőit.

Kolbász, bor, pálinka és szórakozás a Csabai Kolbászfesztivál hitvallása, ha csak egy mód van rá mindenképp kolbászoljunk arra, hogy az csodás hazai ízek kavalkádjába merülve elismerjük, hogy október 24-27 között Békéscsaba lesz hazánk gasztronómiai fővárosa.

Jótékonysági akció is kapcsolódik a Csabai Kolbászfesztiválhoz. Az  első napon, október 24-én csütörtökön Segítő Vásárlást rendez a Salva Vita Alapítvány. Az eseményen a fogyatékossággal élők által kézzel gyártott termékeit tekinthetik és vásárolhatják meg az érdeklődők. A békéscsabai Segítő Vásárlás nagykövete Majorosi Marianna, a Csík zenekar tagja, Kossuth-díjas énekes és táncművész lesz. A rendezvénysorozat hozzá kíván járulni ahhoz, hogy hazánkban tovább növekedjen a fogyatékkal élők társadalmi elfogadottsága és beágyazottsága.

Várják azon szállásadók jelentkezését, akiknek még van szabad szálláshelyük, kiadó szobájuk a Csabai Kolbászfesztivál idején. A szállások nevét, pontos címét, a szállásadó telefonos elérhetőségét, ill. a szállásról képet a szallas@csabaikolbaszfesztival.hu címre várják.