Oktoberfest Budapest 2013

Az Oktoberfest ‘brand’ 2013-ban október 11-13 között végre Budapestre is elér és a világ méltán legnépszerűbb sörfesztiválja Párizs, Edinburgh, Sydney, Washington és persze München mellett a hazai fővárosban is megveti a lábát… azaz korsóját!

OKtóberfeszt Budapest

Az Oktoberfest esetén pedig nincs mellébeszélés: A sörivók Mekkája bizony méltán érdemelte ki a világ legnagyobb népünnepélye elnevezést és e felől a Münchenbe a fesztiválra érkező évi 6 millió látogató és a kicsapolt átlag 60 millió liter sör aligha hagy kételkedni valót.

Még 1810-ben történt, hogy a Teréz hercegnővel itt frigyre lévő I. Lajos király az egész várost meginvitálta a menyegzőre s bár ekkor még főleg sportról és a lovasversenyekről szólt a fáma, azért jó bajor szokás szerint sör is kiadósan került az asztalra.

A világháborúk és az 1980-as merénylet óta szerencsére a pár őszi felhőn kívül alig van, ami beárnyékolná  a rendezvényt. Az ezredfordulón a kissé fékevesztett tivornyázás megzabolázására este 6-ig csak hagyományőrzés van műsoron, de utána indul a programdömping és töretlenül folytatódik a literes kriglik tele csapolása a külön erre az alkalomra főzött sörökkel.

Budapesten pedig…

Ha nem is ilyen óriásik mérettel és látogatószámmal, de legalább ilyen hangulatban és lelkesedéssel készül a főváros az első budapesti Oktoberfestre a Kopaszi gáton, termelői vásárral, sörkorcsolyákkal, kulturutcával, ízes programokkal és persze iszonyatosan jó sörökkel fűszerezve!

Az első 5000 pénteki látogatónak ingyen sör jár.