Elégedettek a borszerdázó éttermek

a menüversenyt mind az ebéd, mind a vacsora kategóriában a soproni Vadászkürt étterem nyerteA szokásosnál nagyobb ital- és ételforgalomról számolt be a közelmúltban megrendezett Borszerda-akcióban részt vevő csaknem 200 étterem. A csatlakozó éttermek féláron adták szerdán a kiváló magyar borokat, ezzel próbálva asztalhoz csalogatni a vendégeket a világbajnokság szünnapján. A rendezők neves szakmai zsűri bevonásával versenyt hirdettek a jellegzetes magyar borokhoz társítható ételsorok megálmodására is: a menüversenyt mind az ebéd, mind a vacsora kategóriában a soproni Vadászkürt étterem nyerte.

„Kitűnően sikerült a menü, telt házunk volt, nem is tudtunk mindenkit leültetni, mert még Ausztriából is jöttek át vendégek” – nyilatkozta Bausz Gyula tulajdonos az esemény kommunikációjával megbízott cég közleménye szerint.

Hasonlóan jó tapasztalatokról számoltak be a második, illetve harmadik helyet elérő éttermek is. Juhász Tamás, a harmadik helyezett budapesti Vörös Postakocsi tulajdonosa közölte, hogy a forgalom a várakozásoknak megfelelően növekedett, bár elmaradt a tavalyitól – ez szerinte a nehéz gazdasági helyzet következménye. „A menüverseny kifejezetten jót tett az ügynek, sok vendégünk csakis emiatt jött hozzánk” – mondta.

Hudoba Tamás, a második helyet megszerző zsámbéki Nyárfás vendéglő tulajdonosa is arról számolt be, hogy vendégei tudatosan a menüsor miatt érkeztek az étterembe.

„Én azt is nagy eredménynek tartom, ha mindenki eggyel jobb étterembe megy, mint máskor, mert alacsonyabb borárak mellett ezt már megengedheti magának” – fogalmazott Oláh László, a mozgalmat finanszírozó Közösségi Bormarketing Alap igazgatója.

Idén még három Borszerda lesz, a legközelebbi augusztus utolsó hetében. Ekkor a könnyű fehér borok lesznek terítéken, ehhez kapcsolódó ételsorokat várnak majd a szervezők a menüversenyen. Szeptemberben a testesebb fehérek és a könnyedebb vörösek köré szerveződik az akció, míg novemberben a karácsonyi borkínálat bemutatásának jut a főszerep.

(MTI)