Elindult a nevezés a Brillante párlatversenyre

Brillante – 2021 Nemzetközi Párlat Verseny

Elindult a nevezés a Brillante – 2021 elnevezésű nemzetközi párlatversenyre, amely évek óta a Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvénye volt – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Mint közleményben írták, a versenyen keresik a legjobb magánfőzött és bérfőzetett párlatot, a legeredményesebb magánfőzőt és bérfőzetőt, valamint a legeredményesebb bérfőzdét.

A fődíjak mellett champion, azaz kategóriagyőzteseket is hirdetnek, illetve arany, ezüst, bronz minősítéseket is kiosztanak.

A beérkezett mintákat szakmai zsűri bírálja június elején, megvizsgálják, hogy a termék izében, illatában tiszta-e, és hogy érezhető-e rajta az alapanyagként használt gyümölcs karaktere. Emellett a textúrát és az összbenyomást pontozzák. A minták beküldésének határideje május 22-e, az eredményhirdetés szeptember 11-én lesz – olvasható a közleményben.

A járványügyi helyzettől függ, hogy idén megrendezik-e a 21. Gyulai Pálinkafesztivált – közölték a szervezők az MTI-vel.

MTI

Brillante – 2021 Nemzetközi Párlat Verseny

Bér- és magánfőzők nemzetközi párlat versenye
2021 Gyula, Várkert

Beküldési határidő: 2020. május 22.
Az érzékszervi zsűrizés időpontja: 2021. június 3-4.
Az eredményhirdetésre várhatóan 2021. szeptember 11-én kerül sor Gyulán

Gyulai Pálinkafesztivál honlap
Gyulai pálinkafesztivál facebook oldal

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .