Helyi ételek a menzán

A Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület egyéb szakmai szervezetek bevonásával felhívást tett közzé. A felhívás arra buzdít, hogy legyen egy évben két nap, amikor a menzai étlapokon helyi ételek és specialitások szerepelnek. A helyi kosztnak legalább három fogásból kell állnia (leves, főétel, desszert, savanyúság, gyümölcs). Lehet benne gyümölcs-zöldséglé, aszalvány, savanyúság, sütemény – minden jó, amire az emberek helyben büszkék.

A felhívás kéri, hogy amennyire a beszerzés engedi e két napon az ebéd helyi termékek és helyi alapanyagok felhasználásával készüljön – azaz olyan alapanyagokból, amelyeket 50 kilométeren belül állítanak elő. A két kijelölt nap január 21-e, a magyar kultúra napja, illetve október 17-e, az élelmezési világnap.

A Szövetség az Élő Tiszáért várja olyan önkormányzatok, munkahelyek jelentkezését, akik ezen a két napon helyi specialitást kínálnak ebédre.

Jelentkezés a meghirdetéstől folyamatosan: info@elotisza.hu

Jelentkezés módja:
A jelentkező szolgáltató címe, megnevezése,
A MENÜ (minimum 3 fogás) megnevezése, dátuma
A helyi specialitás rövid lényegi leírása
A főbb alapanyagok bemutatása: melyek a helyi alapanyagok, amelyek termesztése, tenyésztése 50 km-en belül történt. Kérjük, nevezze meg, ha van az alapanyagok közül tájfajta, helyi fajta, őshonos!
Az intézmények helye és neve, ahol a beküldött menüt felszolgálják ebédre a jeles napon.