Hollandiában lép fel a Costes

Costes Étterem BudapestHollandia és egyben a világ legjobb éttermeinek séfjei mellett tart bemutatót a Costes Étterem séfje is, a január 9-11. között megrendezésre kerülő amszterdami Wine Professional kiállításon. A jelenleg egy Michelin csillaggal és 18 GaultMillau ponttal rendelkező Costes az első magyar étterem, amely meghívást kapott az esemény szervezőjétől, a Holland GaultMillau-t is kiadó Wine & Food Association-től.

{module 221}

A Costes séfje, Miguel Vieira két alkalommal is bemutatót tart az idén tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Wine Professional rendezvényen. Hollandia legnevesebb bor- és gasztro rendezvénye több mint tízezer érdeklődőt vonz minden évben. A látogatók elsősorban szakmabeliek, szakácsok, sommelier-k, valamint gasztro- és borszakírók, akik előtt idén többek között olyan sztárok is fellépnek majd, mint Sergio Herman (Oud Sluis, 3 Michelin csillag, 20 GM pont) és Jonnie Boer (De Librije, 3 Michelin csillag, 19.5 GM pont).

A sztárséfek bemutatói a GaultMillau látványkonyhájában zajlanak, ahová idén először egy magyarországi étterem képviselője is meghívást kapott. „Nagy megtiszteltetés és komoly kihívás a világ legjobb séfjei mellett szerepelni és próbálni bebizonyítani, hogy a Costes is méltón került mára a nemzetközi élvonalba. Mindent megteszünk majd, hogy elkápráztassuk azokat a szerencsés érdeklődőket, akiknek jut hely a bemutatókra.” – mondta el Gerendai Károly, a Costes egyik tulajdonosa.

A Costes ételeihez természetesen magyar borokat párosítanak a szervezők. “Az elmúlt öt évben hazánk többször jelen volt ezen a nemzetközileg is egyre jelentősebbnek számító szakmai kiállításon, de a Costes bemutatója kétségkívül az eddigi legizgalmasabb és legnagyobb érdeklődést vonzó eseménynek ígérkezik” – mondta el Nemes Richárd, a program szervezésével megbízott In Vino Consulting vezetője. “A Costes bemutatójára szánt borsorral igyekszünk megfelelő pillanatképet adni Magyarország csúcskategóriás bortermeléséről, fontos, hogy izgalmas és egyedi ízvilágú borokat töltsünk a szakértők poharaiba.” – tette hozzá Nemes.

Az ország imázsát erősítő programot a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) is támogatja. “Hollandia fontos piaca a prémium magyar boroknak, ezért saját standdal is kiállítunk a 10. Wine Professional kiállításon. Külön öröm számunkra, hogy idén egy magyar étterem is meghívást kapott a rendezvényre, reméljük, hogy az elmúlt évek sikereit a Costes programjával még magasabb szintre emelhetjük majd” – fűzte hozzá Mautner Márk, a HITA vezető tanácsadója.

{module 221}