Indiai Gasztronómiai Nap

A Lélek Palotája idén is megrendezi az Indiai Gasztronómiai Napot október 5-én, szombaton. A színes program során a látogatók bepillantást nyerhetnek India tradicionális konyhaművészetébe, mely a világ legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya. Az ételek különlegessége a jól társított és gazdag fűszerezésnek köszönhető, mely nemcsak kiváló ízt ad, hanem a jó egészséget is biztosítja.

 Indiai Gasztronómiai Nap 2014. október 5.

Az ájurvéda szerint a hat alap íznek – sós, keserű, csípős, savanyú, fanyar és édes – egy étkezésen belül szerepelnie kell. Emiatt is e rendkívül ízes ételek igen színesek, táplálóak és változatosak. A rendezvényen résztvevők számos szakács bemutatóját tekinthetik meg, személyes kérdéseket tehetnek fel és több csemege elkészítését a gyakorlatban is kipróbálhatják.  Megismerkedhetnek a különleges fűszerekkel, azok használatával valamint az alapvető konyhatechnikai eljárásokkal. Terítékre kerülnek pl. a csatnik (édes-csípős szósz), a lepénykenyerek, sós csemegék, szabdzsik (zöldséges főételek), aromás italok, fűszeres rizsek, a mungóbab leves és az izgalmas édességek. Bemutatjuk a panír (házisajt) elkészítését és felhasználási lehetőségeit.

A tradicionális ételek elkészítése mellett tanácsokat kaphatunk az elkészített ételek gyógyító jellegű alkalmazásáról, különféle betegségekben alkalmazott diétákról, fűszerek segítő hatásairól. Amellett, hogy a rendezvény elsősorban az indiai konyhát kívánja bemutatni, próbálunk egyéb vegetariánus elemeket is belecsempészni. A kirakodóvásárban gasztronómiai témákban lehet majd válogatni, egész nap folyamán lehetőség lesz egészséges táplálkozásról, fűszerekről, gyógynövényekről, vegatarianizmusról stb. előadásokat hallgatni, ájurvédikus (táplálkozási)tanácsadást kérni, szórakoztató zsonglőr főzőbemutatón részt venni, és utoljára, de nem utolsósorban finomakat eszegetni!

Indiai Gasztro Nap

Időpont: 2013. október 12. Szombat, 11-17 óráig.

Helyszín: Lélek Palotája, Budapest III. ker. Csillaghegy, Lehel u. 15-17.

Belépőjegy: 950Ft/felnőtt, 750Ft/nyugdíjas.

A jegyár az egész nap folyamán tartandó előadásokat, a látványfőzéseken való részvételt, a szakács-zsonglőr bemutatót és egy kis kóstolót tartalmaz, de ezen felül van lehetőség egyéb finomságok megvásárlására is.