Zsámbéki a „Vénusz kedvenc lángosozója” 2014-ben

A Zsámbéki Lángossütőt szavazták meg 2014-ben a rajongók a „Vénusz kedvenc lángosozójának”. A megtisztelő cím mellett a nyertes továbbá 1000 liter minőségi Vénusz napraforgó-étolaj jutalomban is részesült.

621 lángosozóra bővült a lángos adatbázis

A balatoni különdíjat idén a Siófoki Palacsintasütő érdemelte ki, aki a neve ellenére nem csak a palacsinta-, hanem a lángos sütésben is igen nagy népszerűségnek örvend. 

„Fülig összekened magad, de mindig megéri!” – így szól a Zsámbéki Lángossütő jelmondata, akik immár 30 éve nagy odaadással sütik a lángosokat a családi vállalkozás keretein belül. A „Vénusz kedvenc lángosozója 2014” cím méltán büszke nyertesei 2.639 szavazattal végeztek a Lángos Voks verseny első helyén. A kitüntetés mellet a nyertes továbbá 1000 liter minőségi Vénusz napraforgó-étolajban is részesül, melyben akár egy éven keresztül finomabbnál finomabb lángosok sülhetnek. 

„Nagyon örülünk annak, hogy idén mi végeztünk az első helyen a Vénusz Lángos Voks versenyen. Ez a sokéves munkásságunk igazi elismerése, hiszen ezt azoknak köszönhetjük, akik ismernek és szeretnek bennünket, valamint a lángosunkat” – nyilatkozta Nagy Gábor, a Zsámbéki Lángossütő tulajdonosa.

A „Vénusz kedvenc balatoni lángosozója 2014” címet és az 500 liter Vénusz napraforgóolaj nyereményt ebben az évben 776 szavazattal a Siófoki Palacsintasütő érdemelte ki. A különdíjas lángost ráadásul az érdeklődők nem csupán a siófoki vasútállomásnál, hanem a tihanyi piacon is megkóstolhatják.

A Vénusz lángos adatbázishoz idén 192 új vendéglátóhely csatlakozott, így immár 621 lángosozóra lehetett szavazni a verseny során, melyekre közel 16.640 voksot adtak le a lángos-rajongók. A területi eloszlást tekintve ebben az évben a legtöbb lángosozót Budapest, Szeged valamint Nyíregyháza környékéről nevezték. Az összes szavazatot tekintve elmondhatjuk, hogy az egyik legkedveltebb lángosozó régió pedig ebben az évben is a balatoni, ahonnan 138 hely került fel az országos lángos térképre.

A Vénusz Lángos Voks alkalmazás a versenyen túl immár három éve nemcsak abban nyújt segítséget a közel 36.340 felhasználó számára, hogy kiigazodjanak a lángossütők kavalkádjában és megtalálják a leginkább ajánlott helyeket, hanem abban is, hogy megnézhessék, milyen lángost készítenek azok. Az értékelések alapján az látszik, hogy a legtöbben a kívül ropogós, közepesen vastag, feltéttel jól ellátott finomságokat kedvelik leginkább. 

 „Nekünk a Vénusznál, szívügyünk a lángos. Nem csupán azért, mert mi is imádjuk, hanem azért is, mert úgy gondoljuk, hogy az igazán finom lángos titka a jó alapanyagokon túl a sütési technikán is múlik. Utóbbihoz pedig nélkülözhetetlen a minőségi napraforgó-étolaj” – mondta Frikton Ildikó, a Vénusz márkamenedzsere. „Nagyon örülünk, hogy idén ismét ilyen sokan vettek részt a Vénusz Lángos Voks versenyben és tovább gyarapították az évről-évre bővülő lángos adatbázist, mely bármikor jól jöhet, ha igazán jó lángosost keres az ember. Az idei nyerteseknek pedig szívből gratulálunk.”