Katonás kaják

Magyar Katonaszakács Válogatott kapitányát kérdeztük a 2010-es Gasztronómiai VilágbajnokságrólGulyás Károlyt, a Magyar Katonaszakács Válogatott kapitányát kérdeztük a 2010-es Gasztronómiai Világbajnokságra való felkészülésről.

– Mikor kezdődött a felkészülés a novemberi Gasztronómiai Világbajnokságra?

– Mi már elkezdtük a felkészülést egy évvel ezelőtt. Összeültünk és elméleti síkon megbeszéltük, hogy mit szeretnénk elkészíteni a versenyen. Ősszel volt az első olyan összejövetelünk, ahol már ételt is készítettünk. Elindultunk a Kulinária Expón, ahol arany, ezüst és bronzérmet is elértünk. A következő megmérettetésünk a tatai Farsang Kupa volt, ahol a hideg programunkat szerepeltettük, amellyel ezüst és bronzérmet értünk el.

Lefőzzük azt a melegételt, amelyet szeretnénk, ha a luxemburgi zsűri kiválasztana. Prohászka Béla, az MNGSZ elnöke lesz az egyik, aki megkóstolja majd az ételünket. ezután pedig folytatjuk a felkészülést, elkészítjük az egész hidegprogramunkat és lefényképezzük mind a 21 ételt.

– Pontosan milyen és mekkora menüsorral készülnek?

– Egyhetes programról van szó, háromfogásos menüvel, így jön ki a 21 féle étel. A zsűri ebből választja ki azt, hogy melyiket kell a versenyen elkészítenünk. Mi javasolhatunk három menüt, ebből lesz kiválasztva az az ételsor, amelyet kint értékesítenek és elfogyasztanak majd.

/MCOnet-Kovács Tünde/