Két Michelin-csillagos lett a budapesti Onyx Étterem

Március 26-án tartották a Michelin-díjátadó gálát Budapesten, ahol bemutatták a Michelin-kalauz európai éttermeinek legfrissebb, 2018-as listáját. A Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésében szervezett eseményen részt vettek Európa Michelin-csillagos séfjei, ők köszöntötték az új csillagosokat.

A Michelin-kalauz és a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésének köszönhetően idén Budapesten rendezték meg a gasztronómiai világ egyik legrangosabb eseményét: a díjátadó gálán mutatták be a Michelin-kalauz európai éttermeinek friss listáját. A Várkert Bazárban megrendezett gálán hirdették ki Ausztria, Csehország, Görögország, Lengyelország és Magyarország csillagait.


A kontinens legjobb séfjei a gálavacsora és a díjátadó ünnepség mellett megismerhetik magyar gasztronómiai kultúránkat, és felfedezhetik Budapest különleges hangulatát is.
Nagy hír számunkra, hogy a Mészáros Ádám séf vezette Onyx Étterem újabb csillagot kapott, így az Onyx lett Magyarország legelső kétcsillagos vendéglátóhelye.


Széll Tamás és Szulló Szabina étterme, a Stand 25 Bib Gourmand minősítést kapott, és ajánlott helyként bekerült a kalauzba az Olimpia étterem is.

A kalauzban a Bib Gourmand-értékelés az éttermeket ár-érték szerint rangsorolja; ezeket a vendéglátóhelyeket a magas minőség mellett a mérsékelt ára jellemzi.
Nem veszítette el csillagát sem a Borkonyha, sem a Costes, sem a Costes Downtown – ez szintén jó hír, hiszen a csillagot megtartani legalább olyan nehéz, mint megszerezni.


A Michelin egy új díjat is átadott: annak a séfnek, aki mentorként a legtöbbet tette a fiatal tehetségek inspirálásáért. A díjat a francia Christian Constant érdemelte ki. Tavaly osztották ki először a legtehetségesebb ifjú séfnek járó díjat is, amelyet idén a 27 éves brit Niall Keating kapott meg.

(Origo)