20 éve a Himalája felett

Üzemelésének 20 éves évfordulóját ünnepli a nepáli Buddha Air. A társaság piaci részesedése 63%, míg a maradék forgalmon 4 légitársaság osztozik (Yeti Air, Saurya Air, Simirk Air és NAC).  Több mint 1,2 millió utassal a 2016-17 év rekordot jelentett a társaság életében. Ez idő alatt 27.295 járatot üzemeltettek 12 belföldi és egy nemzetközi vonalon Katmanduból az indiai Varanasiba.

A Royal Club törzs utas programjuknak jelenleg 103.768 aranykártyás és 7900 platinium kártyás  tagja van.

Különösen nagy hangsúlyt helyeznek a biztonságra, a gépek szervizelésére és a személyzet továbbképzésére. Jelenlegi flottájuk 9 gépből áll, Beechcaft 1900D, ATR 42-320 és ATR 72-500  típusok. A nemzetközi feltételeknek megfelelő korszerű szervíz hangár akár Boeing 737-es és  Airbus 320-as gépek fogadására is alkalmas és 2014-ben elnyerte az IPMA Execellence díjat a műszaki kiszolgálás színvonala tekintetében. Saját gépparkja 12,5 millió USD értékű alkatrésszel rendelkezik, így lehetőség van az esetleges hibák azonnali javítására. A biztonság egyik legfontosabb garanciája, hogy Nepálban egyedül a Buddha Air járatain vezették  be a Flight Data Monitoring rendszert, amely rögzíti minden egyes repülés összes részletét, majd kiértékeli és 24 órán belül továbbítja  a társaság központjába. A dolgozók létszáma 876 fő.

A menetrendszerű gépek üzemeltetésén túl a legnagyobb igény a Himalája feletti sétarepülésekre mutatkozik. A gépek belső kiképzése lehetővé teszi, hogy minden utas ablak mellett  üljön. Az egy órás repülés alatt az utasok megismerkedhetnek a Himalája hófedte csúcsaival és láthatják a világ legmagasabb hegyét,  a Mount Everestet.  Sétarepülésüket  a Trip Advisor a „Certificate of Excellence” díjjal tüntette ki.