Magyar bor mindenkor – magyar bor ünnepkor!

Nagyszabású adventi borkampányt indított december elsején az Agrármarketing Centrum és a Közösségi Bormarketing Alap. Az ország legnagyobb kereskedelmi hálózatait érintő akciósorozat ösztönözni akarja a karácsonyi ünnepi borfogyasztást, és fel kívánja hívni a figyelmet az áruházakban kapható magyar borokra.

 

{module 221}

Az év végi ünnepekhez hozzátartozik a minőségi bor vásárlása. A meghitt hangulathoz elengedhetetlen, de ajándéknak is tökéletes választás a finom magyar bor.

December elsejétől karácsony utolsó napjáig tart az Agrármarketing Centrum és a Közösségi Bormarketing Alap adventi „instore” kampánya, amelynek középpontjában a minőségi magyar borok állnak. Az áruházi értékesítést ösztönző akció célja a vevők figyelmének felkeltése a magyar borok iránt az ünnepek közeledtével, a vásárlók ösztönzése a tudatos választásra és vásárlásra, a borászatok forgalmának növelése, továbbá új termékek bevezetése a szuper- és hipermarketekben.

A vezető kereskedelmi láncok kínálata folyamatosan bővül. Az ünnepekre készülő vásárlók a minőségi magyar borok mind szélesebb spektrumából választhatnak, s az áruházakban a kampány ideje alatt számtalan akciós tételt kóstolhatnak és vásárolhatnak meg. E borok részben feltörekvő új borászatokból származnak: korábban nem voltak belistázva egyetlen kereskedelmi láncba sem, az akció ideje alatt azonban lehetőséget kapnak a bizonyításra, meghódíthatják a vásárlók szívét és bekerülhetnek az állandó szortimentbe is.

A borfogyasztás mindinkább társasági alkalmakhoz kapcsolódik, a bor erős kulturális és történelmi kötődése fölértékelődik. Az arcnélküli termékekkel szemben az individuális jegyekkel rendelkező borok a sikeresebbek, amit a borturizmus gyors fejlődése jelez, illetve egyben gerjeszt is.
Az olcsó borok fogyasztása a világon csökken, míg a minőségi, ellenőrzött eredetűeké növekvő tendenciát mutat.

{module 221}