Magyar séf a brüsszeli Bocuse d’Or Europe mezőnyében

Október 14-én, pénteken nyolc magyar séf vett részt a  Bocuse’dOr nemzetközi szakácsverseny magyarországi fordulóján. A HUNGEXPO Nemzetközi szálloda-, vendéglátó ipari és gasztro technikai szakkiállításának zárónapján zajló verseny győztese képviseli hazánkat a Bocuse d’Or 2012 évi európai döntőjén, Brüsszelben.

 

{module 221}

A több mint húsz éves múltra visszatekintő nemzetközi szakácsbajnokság ötletét még a nyolcvanas években egy lyon-i séf, Paul Bocuse fogalmazta meg. Bocuse úgy gondolta, hogy a szakma fejlődéséhez és a minőség fenntartásához jelentős mértékben hozzájárulhat egy rangos versengés. A verseny azóta a világ legrangosabb megmérettetésének számít, hiszen közel 50 ország indulói vesznek részt a válogatásokon, országos döntőkön, hogy utána Európa, Ázsia, Amerika legjobbjai versenyezhessenek a kétévenként Lyonban megrendezésre kerülő döntőn. 

A versenyzőknek két féle ételt kellett készíteniük. Egyet nyelvhalból, egyet pedig szabad tartású csirkéből. A hazai versenyzők közül az idén harmadik lett Volenter István, a siófoki Mala Garden étterem konyhafőnöke, második Szabó László, a Sodexo executive chef-je.  Az első helyezett Széll Tamás, aki a budapesti Onyx Restaurant séfje. Ő főzte a nemzetközi zsűri értékelése szerint a legjobbat, s így ő fogja képviselni a 2012-ben sorra kerülő európai döntőn Magyarországot.

{module 221}