A METRO megnyitotta Magyarországon egyedülálló Vevőakadémiáját

A METRO Kereskedelmi Kft. a mai napon átadta a Magyarországon teljesen egyedülálló tudásközpontját, a budaörsi METRO-központ mellett épült Vevőakadémiát, amely programjaival a METRO professzionális partnereinek, a Horeca szektor képviselőinek és a független kiskereskedőknek nyújt szakmai képzési és fejlődési lehetőséget. A szakma hiánypótló intézménye tankonyhát, konferenciatermet, kávézót, éttermet és kiskereskedelmi bemutatótermet is magába foglal.

Wittinghoff Tamás, Budaörs Város polgármestere, Peter Schweighofer, a METRO Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója és Dávid Gábor, Vevőmenedzsment igazgató ma délelőtt ünnepélyes keretek között átadta Budaörsön a METRO Vevőakadémiát. Az új tudásközponttal a vállalat elsősorban a szakképzésből már kikerült szakácsok, vendéglátósok és kiskereskedők magas színvonalú oktatását, valamint ezáltal a magyar gasztronómia és vendéglátóipar hosszútávú fejlesztését tűzte ki célul.

„Régi szakmai kívánalom volt egy olyan tudásközpont megalapítása, amely képes biztosítani azokat a lehetőségeket, amelyeket a METRO Vevőakadémia kínál a jövőben. Vevőközpontúságának köszönhetően a METRO Magyarországon is felismerte a szakma legaktuálisabb igényeit, és mindössze négy hónap leforgása alatt létrehozta a Vevőakadémiát, hogy minél magasabb színvonalon szolgálhassa ki professzionális partnereit” – mondta Balestra Piroska, a METRO Vevőakadémia osztályvezetője.

A vállalat a magyar gasztronómia szaktekintélyeivel együttesen fejlesztette ki a Vevőakadémia kurzusait. Két képzés, a Hungarikumok és a magyar mezőgazdaság egyéb értékei, valamint az Édesvízi halaink és a belőlük készíthető ételek egyben akkreditált felnőttképzési programok lesznek. A METRO Vevőakadémia szakoktatói között olyan neves séfek is szerepelnek, mint Kalla Kálmán és Alessandro Arena. A METRO azonban nem csupán kulináris témájú tanfolyamokat indít tizenkét főzőállásos, a legmodernebb eszközökkel felszerelt tankonyhájában, hanem a Senkáriuk András vezette baristaképzés, Lajsz András mixerképzése és borajánló-kurzus is várja hallgatóit. Emellett a Vevőakadémián helyet kapott egy optimálisan berendezett kiskereskedelmi bemutatóterem is, amely a kiskereskedő partnerek oktatását hivatott szolgálni.

„A METRO mindig híres volt vevőközpontú vállalkozó kedvéről, nemzetközi sikerünk ennek is köszönhető. A METRO Vevőakadémia négy másik országban is létezik hasonló formában, és bennünket is cselekvésre ösztönöztek az ottani sikerek, valamint a tény, hogy a magyarországi szakma ezidáig nem rendelkezett olyan korszerű tankonyhával és gyakorlóhellyel, amely maximálisan kiszolgálta volna a szektor fejlődési igényeit. A Vevőakadémia jól példázza a METRO feltétlen elkötelezettségét a magyar gasztronómia, a vendéglátóipar és a kiskereskedelem fejlődésének elősegítése iránt” – mondta Peter Schweighofer, a METRO Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója. „Bízunk abban, hogy a Vevőakadémia megalapításával olyan újítást hozunk, amely nemcsak a METRO Kereskedelmi Kft., hanem a teljes magyar Horeca és kiskereskedelmi szektor életében is mérföldkő lesz” – tette hozzá Schweighofer.