A tévé képernyőkön is hódít a Hajdú grill sajt

Mától a tévé képernyőkön is hódít a Hajdú grill sajt

Ma indul a Hajdú grill sajtok új reklámszpotjának országos sugárzása, mely nemcsak a termékcsoport, hanem a márka első filmes megjelenése is egyben. A kampány célja a terméktípus népszerűsítése mellett, hogy a Hajdú grill sajt itthon is megszerezze azt az ismertséget és piaci pozíciót, amelyet más országokban már elért. A kampány az RTL-csatornákon, a Viasaton, a Duna TV-n, a Story TV-n, az ATV-n és a Class FM-en is látható és hallható már.

Mától a tévé képernyőkön is hódít a Hajdú grill sajt

Bár Magyarországon még kevésbé ismert,  a Hajdú márka a Közel-Keleten már évek óta nagy sikernek örvend. Az arab világban például a sajtot gyakran egyszerűen csak „hungariként” kérik az üzletekben. A Hajdú grill sajt tavaly már nyugati szakmai teret is meghódította, hiszen klasszikus verziója a 2014-es „Käsiade” sajtolimpián aranyéremben részesült Ausztriában.

A termékcsoport bevezetésének érdekessége, hogy a sajt új ízesítéseire a fogyasztók tehettek javaslatot a legnagyobb közösségi oldalon szervezett játék keretében. A nyereményjáték 2015 elején zajlott, melynek során a fogyasztók hozzászólások formájában jelezhették, hogy milyen ízesítésű Hajdú grill sajtot látnának szívesen a boltokban. Egy hét alatt több mint 1200 szavazat érkezett. Az összesítés alapján, valamint a javaslatok tesztelését követően a chilis-fokhagymás, illetve a mediterrán fűszeres ízek kerültek ki győztesként, melyek – a klasszikus kiadással együtt – ma már számtalan bolt polcain megtalálhatók.

Az új reklámszpot a Hajdú grill sajtok bemutatására és népszerűsítésére készült.

„A Kőröstej Csoport 31 ország és az exportfókusz után a hazai piacon is szeretne fogalommá válni. Magyarországon is az a cél, hogy ha grillsajtról van szó, magától értetődően a Hajdú jusson mindenki eszébe” – mondták el a készítők.

A szpot kreatívkoncepciója szerint a termékkel kapcsolatos alapvető tudást – gyors, nem csak grillen készíthető, kreatív és szabad műfaj a konyhában – egy könnyed, szerethető és látványosan tálalható történetben adják át a szpot főszereplői. A film üzenete az, hogy a grillsajt olyan „fegyvernem”, amelynél a kreativitás, ízlés, konyhai tapasztalat mellett a sajt jó megválasztása a legfontosabb tényező.

„A párbaj alapkoncepció lehetőséget nyújtott nekünk arra, hogy a szokásos gasztrosnittek helyett zsánerparodisztikus módon mutassunk meg egy főzési folyamatot. Ez az önreflexív humor közel áll hozzánk, jó játék volt megteremteni egy világot, ahol a konyha egy csatatér, a háztartási eszközök fegyverek, a főzés egyszerű gesztusai pedig varázsmozdulatok” – nyilatkozta a Lőrincz Nándor – Nagy Bálint rendezőpáros.