Új gyorsétterem-hálózat

A friss alapanyagból készülő magyar perecekkel és tekercsekkel új gyorséttermi szegmens meghonosítását tűzte ki célul a Crown Foods Kft. A BITE bakery café első budapesti üzlete február 13-án nyílt a Nyugati téren, olvasható a cég az mfor.hu-nak küldött közleményében.

Új gyorsétterem-hálózat

Egy új magyar bakery café hálózatot kíván kialakítani és elindítani a magyar Thermotechnika csoport leányvállalata, a Crown Foods Kft. a Széchenyi Tőkebefektetési Alap partnerségével. A cégcsoport vendéglátóipari berendezések és hűtők gyártására, forgalmazására és szervizelésére szakosodva nőtt regionális középvállalattá az elmúlt 30 év során. A BITE bakery café elnevezésű étteremlánc megjelenését a társaság közel másfél éve tervezi és készíti elő, ez idő alatt számos piackutatást végzett Magyarországon és külföldön.

Az éttermi hálózat olyan újszerű szolgáltatással és termékkel kíván megjelenni a magyar piacon, amely friss, minőségi élelmiszerével kiválóan illeszkedik a hazai fogyasztók elvárásaihoz és ízlésvilágához. A termékeket egy pékséghez hasonlóan az alapanyagok összekeverésétől a készre sütésig a helyszínen végzik. Ez a kategória tőlünk nyugatra, illetve a tengerentúlon egyre elterjedtebb. Friss alapanyagból készülő kelt tésztából, forró, ropogós és omlós perecet és tekercseket kínál majd különböző ízvilágban és kiegészítőkkel. A frissen sütött tradicionális perecformához mártogató szószok széles választékát kínálják majd.

„Az eddigi befektetéseken túl 13 millió  forint értékben emelünk tőkét, amelyet az SZTA befektetése két ütemben egészít ki” – mondta el Kiss János a Thermotechnika cégcsoport tulajdonosa.

A társaság számos hasonló amerikai és külföldi márka tapasztalatait is figyelembe vette, illetve átfogó piackutatást végzett több magyar bevásárlóközpontban, alaposan megvizsgálva a gyorséttermi fogyasztói szokásokat. Nyolc hónapi előkészítés és fejlesztés eredményeként született meg a BITE bakery café márka, amely február 13-án nyitja meg első budapesti éttermét. Az első üzletnyitást követően a társaság egy fővárosi üzlethálózat kiépítését tervezi, amellyel mintegy 50 főt foglalkoztathat.

„A cégcsoport menedzsmentje az elmúlt évtizedekben sikeresen épített fel és irányított magyar kiskereskedelmi hálózatokat, éttermi láncokat. Egy jó minőségű magyar élelmiszer megjelenése a gyorséttermek kínálatában egyszerű és innovatív ötlet, amely épít a cég tapasztalataira, kapacitásaira, emellett ésszerű mértékű beruházással megvalósítható és a tervek szerint már néhány éven belül üzleti megtérülést képes biztosítani” – összegezte Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A BITE bakery café üzletek kizárólag nagy forgalmú helyeken, kerülnek kialakításra. Az üzlethálózat megjelenését a cégcsoport – amely a hazai sörforgalmazó cégek legnagyobb hazai beszállítója – gasztronómiai rendezvényeken való megjelenése (sörfesztiválok, zenei fesztiválok) is segíti. A társaság a tervek szerint a következő 5 évben 8 saját működtetésű éttermet indít el. Az SZTA befektetésére két ütemben kerülhet sor, összesen 49 millió forintos tőkeemelés révén. Az SZTA ezen összeggel 42,86 százalékos részesedést szerez a cégben. A tervek szerint az eredeti tulajdonos az ötödik év végére az SZTA tőkebefektetését hozamokkal növelve fizeti vissza.

mfor.hu